Negrileasa – poiana cu narcise

Am plăcerea de a vă prezenta unul dintre locurile mele preferate, încă din copilărie aşteptam cu nerăbdare sezonul narciselor, deoarece acest lucru însemna „road trip” cu familia la Negrileasa. Poiana narciselor se întide pe cca. 4,5 de hectare de teren, fiind o zonă botanică ocrotită prin lege datorită speciei „Narcissus stellaris”.

Această porţiune de rai se află în judetul Alba, pe culmile Munţiilor Trascău, la o altitudine de 1200 de metri. Accesul se realizează de pe drumul DJ-74a Câmpeni-Abrud, se intră pe drumul spre Bucium, de unde va indreptati spre satul Valea Negrilesii.

De câţiva zeci de ani încoace în poiană se ţine „Festivalul narciselor”, sărbătoare devenită deja tradiţie. Fiecare localnic ştie că în cea mai apropiată duminică de 20 mai îşi ia familia şi urcă până în poiană pentru un grătar, muzică tradiţională, soare şi distracţie.

Geografia zonei este generoasă din toate punctele de vedere, pe lânga peisajele minunate ale dealurilor şi munţiilor care înconjoară poiana, locul în sine oferă şi posibilitate de camping, aşa numitele „păşuni”, sunt numai potrivite pentru a-ţi instala cortul, o masă şi toată buna dispoziţie de care puteţi da dovadă.

Dacă vă hotărâţi să luaţi parte la această tradiţie anuală, vă recomand cu căldură să luaţi drumul pădurii pentru câteva ore. În ideea în care aveţi starea necesară să faceţi o plimbare, pădurea de conifere care înconjoară poiana este locul potrivit, mirosul şi prospeţimea bradului nu are termen de comparaţie, iar conurile maronii se întrec unele pe altele în diversivitate şi frumuseţe. Dar să nu uităm de motivul principal, narcisele, acestea împânzesc suprafaţa cu mirosul si culoarea lor.

Citeste si:  O parte din Banatul de munte - imagini (III).

 

În concluzie Negrileasa este un punct turistic care merită vizitat măcar odată în viaţă.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

3 thoughts on “Negrileasa – poiana cu narcise

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *