Mai mare inseamna mai bine. Asta este logica care sta la baza evolutiei speciei actuale, indiferent ca este vorba de familia regala saudita si de regatul lor de cladiri inalte sau de China, care incearca sa construiasca un baraj atat de mare, incat sa crede ca va incetini rotatia Pamantului. Insa, exista o diferenta intre a visele impresionante si cea de a investi in suprastructuri masive care sfideaza orice simt, logica sau ratiune. Iata care sunt cele mai impresionante proiecte care doresc sa uimeasca intreaga lume.
Superorasul Chinez
Cu o suprafata de teren de aproape 790 km patrati si o populatie in zona metropolitana de 20 de milioane de oameni, New York este considerat unul din cele mai mari orase de pe Pamant. Jing-Jin-Ji din China pare sa isi bata joc de cifrele impresionante inregistrate in New York. Se vorbeste despre un proiect impresionant, care va lega Beijing de Tianjin si Hebei, care doreste sa uneasca aceste localitati intr-o megastructura uimitoare. Asadar, Jing-Jin-Ji va fi casa a peste 130 milioane de oameni si va fi mai mare decat jumatate din tarile actuale ale lumii.
Canalul Nicaragua
Cu o lungime de 77 km, Canalul Panama ramane una din cele mai mari realizari tehnologice ale tuturor timpurilor. Cu toate acestea, canalul care traverseaza continentul american ar putea sa isi piarda coroana in cel mai scurt timp. In anul 2014, muncitorii au inceput sa construiasca un canal de trei ori mai mare decat Panama si de peste doua ori mai adanc decat acesta. Cu o suma care va ajunge pana la aproape 50 miliarde de dolari, proiectul prevede construirea unei cai navigabile care ar taia Nicaragua in jumatate.
Ferma solara gigantica din Tunisia
Cantitatea de energie solara primita in Sahara este dincolo de orice intelegere. Valorificarea a numai 0,3% din aceasta ar fi suficienta pentru alimentarea Europei pentru un an de zile. Compania energetica Nur Power isi doreste sa faca acest lucru realizabil. Asadar, acestia si-a propus sa construiasca o ferma solara de 100 de kilometri patrati, pana in anul 2018. Planul consta in raspandirea a mii de celule fotovoltaice care sa fie controlate de computer, pe o suprafata de teren de aproape trei ori mai mare decat Macau. Aceste celule ar fi folosite pentru a alimenta un turn central, care va da nastere unui curent care a invarti o turbina, si in final generand electricitate. Aceasta energie va strabate 450 km printr-un cablu subacvatic catre o substatie din Italia, si de acolo mai departe catre Europa.
Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.