Experienţe: Madame Tussaud şi London Eye

turism londra

Despre Londra ştim cu toţii că este un oraş aglomerat, plin cu oameni care se îndreaptă grăbiţi spre locul de muncă sau spre casă sau, de ce nu, spre şcoală. Chiar aterizarea pe Heathrow se poate face după câteva ture peste oraş dacă aeroportul este aglomerat. Iar în sezonul turistic, plin de vizitatori care se aşează la cozi interminabile pentru vizitarea obiectivelor din circuitul autobuzelor Hop On-Hop Off.

Şi atunci… nu sunt toţi doritori să stea în soare sau în frig ore în şir la coadă pentru a vizita un muzeu când mai bine te plimbi pe străzile londoneze în cele câteva zile petrecute acolo.
Ianuarie însă pare o luna mai puţin aglomerată. Am intrat direct la Madame Tussaud şi la London Eye pentru că am mers acolo la primele ore. După vizită oraşul se cam aglomerase de turişti deşi parcă nu ca în iulie sau chiar sfârşitul lui februarie.

Pe străzi şi pe la hotel şi chiar din aeroport toţi îţi prezintă oferte care de care mai avantajoase pentru bilete pentru aceste atracţii turistice, deşi poţi cumpăra biletele chiar direct de acolo.
La Madame Tussaud începi cu o petrecere cu vedete, printre care Nicole Kidman, Julia Roberts, Sean Connery. Vezi apoi câteva staruri din Bollywood, apoi vedete de film precum Chaplin, Audrey Hepburn, Whoopi Goldberg, intri puţin în pădurea lui Shrek, apoi pătrunzi în lumea vedetelor de muzică, a celor de cultură, printre care Einstein, şi scriitori precum Dickens aflat la biroul său, Oscar Wilde. Urmează familia regală, vedetele din sport, de unde îţi atrage atenţia un sportiv care plonjează la înot, apoi lumea politicienilor. Camera ororilor şi camera ţipetelor se numără printre atracţiile niciodată ocolite în muzeu. Mersul cu taxi prin “Spiritul Londrei” e o lecţie vie de istorie. Acolo pe un ecran îţi vezi şi poza făcută şi pe care o poţi apoi cumpăra pentru souvenir ca breloc pentru chei. Ultima vizită este în lumea supereroilor – urmează un film 4 D. Cu o scurtă aventură, dar interactivă, prin Londra cu eroi celebri de benzi desenate.

Citeste si:  Târgu-Jiu

Roata mare, numită London Eye, şi-a sărbătorit 10 ani de la înfiinţare în 2010. A fost creată pentru a marca trecerea în noul mileniu. Se spune că ar primi mai mulţi vizitatori decât Taj Mahal!
London Eye apare şi în videoclipuri precum cel al lui Tori Amos, “Welcome to England”, unde vedem artista privind peisajul şi fotografiind dintr-o cabină. Turul durează 30 de minute şi poţi privi o parte foarte frumoasă a oraşului de pe Tamisa, cu Big Ben şi alte clădiri. Poţi sta şi jos pe o bancă şi dacă doreşti poţi să consulţi nişte tablete din cabină să vezi cum se numesc clădirile pe care le vezi. Turul este foarte lin şi până la urmă grupul cu care urci în cabină, la început mai reţinut, spre final începe să vorbească şi să se comporte normal, uitând că se află atât de sus, dacă tot vede că nu păţeşte nimic!

La un moment dat eşti anunţat să te aşezi în zona unde ţi se face poză cu un aparat mare de afară. Atenţie să aştepţi flash-ul! Ca la Madame Tussaud, poză aceea o cumperi apoi, împreună cu un album şi o poţi pune şi ca magnet de frigider şi ca breloc de chei şi o mai poţi lua şi digitală de pe net dacă introduce codul de pe chitanţă.
După London Eye urmează un film 4 D – altul decât la Madame Tussaud. Cu un zbor deasupra Londrei alături de pescăruşi.
Chiar şi fără efectele 4 D Londra rămâne o experienţă unică la fiecare vizită!

Citeste si:  7 motive pentru a inchiria o masina in vacanta

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *