Împătimiții de lectură sunt oamenii perfecți de care să te îndrăgostești!

carte

Știai că împătimiții de lectură sunt oamenii perfecți de care să te îndrăgostești?

Ei bine, s-a dovedit științific acest lucru, împătimiții de lectură sunt oamenii perfecți de care să te îndrăgostești. Dar aici nu mă refer la cei cărora le place să citească o carte din an în Paște sau la aceia care o fac superficial, sărind pasaje sau pagini doar pentru a se lăuda că au mai citit o carte.
Împătimiții de lectură sunt aceia care trăiesc la intensitate maximă povestea cărții, aceia care se pun în pielea personajelor, care simt ce simt personajele, care se bucură sau plâng alături de ele. Sunt acei oameni care noaptea visează cele citite și care ziua abia așteaptă să vină seara pentru a-și continua lectura. Sunt aceia care se simt sfârșiți și împliniți totodată atunci când termină o carte. Aceia care simt că au mai evolut puțin și au învățat mult de la ultima carte citită. Ei, aceste persoane, cititorii înrăiți, sunt oamenii perfecți de care să te îndrăgostești.

Conform revistei TIME a lui Annie Murphy Paul cititorii împăimiți sunt pe cale de dispariție. În ziua de astăzi oamenii sunt atât de „prinși” în tehnologie încât lasă pe ultimul plan lectura. Împătimiții de lectură sunt pe cale de dispariție și asta este cea mai rea parte. Dar știți de ce? Pentru că s-a dovedit științific că oamenii care citesc mult și profund sunt și cei mai empatici, sunt mai inteligenți decât restul, mai drăguți și se comportă mult mai frumos. Dar nu doar atât, ei vor să trăiască propriile iubiri asemănător cu cele pe care le-au citit în cărți.

Practic își idealizează partenerul/partenera și iubesc la intensitate maximă, punând nevoile partenerului/partenerei pe primul plan. Acest lucru îl confirmă și studiul făcut între anii 2006 și 2009 de psihologul de la Universitatea York din Canada și Keith Oatley, un profesor de psihologie cognitivă de la Universitatea din Toronto. Cititorii sunt oameni mult mai buni pentru că ei au învățat în nenumărate rânduri să-și părăsească trupurile pentru a vedea lumea prin alte cadre de referință, prin forme abstracte și neobișnuite, ca atunci când vezi prin ochii personajelor. Citind devii empatic, lași orice părere și concepție personală în urmă și te transpui în hainele celui de dincolo.

Astfel vei vedea nu doar ce simte, dar și toate lucrurile de care are nevoie. Îi absorbi ființa. Făcând astfel cu partenerul/partenera ta, devii tu însuți iubitul/iubita ideală. Înțelegându-l, ajungi să îi oferi ceea ce are mai mult nevoie.

Cititorii înrăiți au avut acces la mii de suflete, au trăit cât alții în 100 de ani, au dobândit experiență și înțelepciune, au învățat ce înseamnă iubirea și suferința, au asimilat fiecare adevăr și minciună, au înțeles ce înseamnă să fii femeie sau bărbat și au învățat să facă diferența între virtute și irosire.

Dacă ești în căutarea unui suflet imens, dacă vrei un om sensibil care să te completeze, atunci ar trebui să îți îndrepți atenția către adevărații cititori din jurul tău. Aparent nu sar cu nimic în evidență, dar ei sunt singura rasă umană care pot vindeca și umple sufletele incomplete. Primul semn în a-i recunoaște – sunt peste măsură de sentimentali și de curioși.

Dar ține minte niște lucruri esențiale:

  1. Cititorii împătimiți nu vor să te obțină, ei vor să te înțeleagă;
  2. Cititorii înrăiți nu sunt doar inteligenți, sunt înțelepți;
  3. Cititorii împătimiți nu doar că iubesc, surprind la orice pas persoana iubită;. Cititorii înrăiți nu doar că se dăruiesc, o fac trup și suflet.

Dacă nici acum nu te-ai convins că împătimiții de lectură sunt oamenii perfecți de care să te îndrăgostești, atunci ar trebui să știi că îți vor scrie scrisori, îți vor spune întotdeauna ceea ce vrei să auzi, te vor pune mai presus de propria persoană și te vor surprinde de fiecare dată cu ceva nou. Sunt creativi și deloc plicticoși, cu ei viața este un adevărat roman de dragoste și aventură!

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

4 thoughts on “Împătimiții de lectură sunt oamenii perfecți de care să te îndrăgostești!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *