Cheile Sohodolului, jud. Gorj

Dacă ajungeți în Târgu-Jiu sau în apropierea lui, vă recomand cu căldură, să vizitați Cheile Sohodolului. Se află la aproximativ 15 kilometri depărtare de reședința județului Gorj, iar accesul se face de pe DN67 din satul Runcu. Este printre puținele locuri din România unde m-aș întoarce cu cel mai mare drag.

Peisajele sunt de-a dreptul superbe. Sălbăticia lor te transformă într-un turist parcă prins într-o lume a stâncilor, străbătute de firișoare inocente de apă. Datorită reliefului carstic din zonă, care cuprinde valori de patrimoniu şi specii rare de plante, Cheile au primit statutul de arie protejată, iar taxa de intrare este de 10 lei. În cazul în care vremea este una însorită, ai posibilitatea de a fotografia peisaje impresionante. Locul e frecventat de zeci de alpinişti din ţară, dar şi de peste hotare, mai ales că în zonă sunt amenajate o mulţime de trasee pentru căţărare.

În afară de spectacolul munților, în lunile de vară, licuricii vă vor oferi senzația ireală de poveste. Își fac apariția într-un număr impresionat, astfel că în cazul în care ați optat să dormiți în cort, veți beneficia de un adevărat spectacol de lumini, oferit de natură.

Turiştii ajunși în zonă pot practica sporturi de iarnă şi nautice. Pe lângă escaladă şi drumeţii, Valea Sohodolului e un magnet pentru pescari, întrucât populările repetate asigură păstrăv la discreţie. Pescuitul păstrăvului se face numai cu momeli artificiale şi numai pe zonele stabilite de cesionar sau de administratorul acelei ape. Ocolul Silvic Runcu eliberează în câteva minute autorizaţiile pentru pescuit şi vânat.

Unde ne cazăm?

Pensiunea ”Pentru tine prietene” 3 ***

Pensiunea ”Casa Runcu”, 3***

Pensiunea Casa Bella, 3***

Pensiunea Carmen, 2 ***

Prețurile sunt cuprinse între 50-150 RON/noapte, depinzând de oferta pe care o alegeți. Oricare ar fi aceasta, sunt sigură că o să fie o experiență de neuitat, care vă va readuce cu mare drag pe meleagurile gorjene.

[youtube id=”t3iLXFuM4AM” width=”600″ height=”350″]

Surse:Info Judetul Gorj Adevarul

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

3 thoughts on “Cheile Sohodolului, jud. Gorj

  1. Si eu am fsot pe acolo de multe ori si am facut o gramada de poze si sunt super frumoase peisajele de acolo parca nu mai imi venea sa plec niciodata.SI alti zic ca Romania nu are zone frumoase dar se inseala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *