Fa-ti vechiul computer sa mearga ca unul nou

computer

Nu oricine isi poate permite sa isi cumpere un computer nou cand cel detinut se invecheste. Un calculator nou depaseste de obicei bugetul alocat, unii asteapta sa mai scada preturile, altii opteaza pentru sisteme si calculatoare second hand ori refurbished cu specificatii tehnice mai bune; oricare ar fi cazul uneori se pot face insa cateva lucruri in asa fel incat computerul “vechi” sa functioneze mai bine, mai rapid, mai eficient. Se pune intrebarea “Cum poti face vechiul computer sa functioneze mai rapid?”.

Primul lucru pe care ti-l va spune oricine este faptul ca o rulare lenta la computer este cauzata de numarul mare de documente si fisiere de pe hard disk. Desi acest caz nu este tot timpul valabil, uneori e o idee buna sa mai eliberezi din spatiu, sa dezinstalezi programe pe care nu le mai folosesti, jocuri pe care nu le mai joci ori sa stergi sau sa salvezi pe alte medii de stocare fisiere foto sau video. Poate ca cel mai prost obicei este a salva totul pe desktop. Se incarca astfel memoria partitiei de pe hard disk unde se afla si sistemul de operare, ceea ce duce la o functionare lenta a computerului. Salvarea oricarui lucru pe desktop trebuie evitata astfel.

Un alt lucru ce poate eficientiza timpul de raspuns la un computer este verificarea programelor ce ruleaza pe fundal. De obicei la instalare diverse software-uri au o setare implicita de a porni odata cu pornirea sistemului de operare. Acea setare trebuie dezactivata pentru programele care sunt folosite ocazional, in asa fel incat puterea de procesare sa fie optimizata si sistemul sa ruleze la performante mai inalte.

Citeste si:  Inchirierile auto in Bucuresti si avantajele pe care le ofera

Alt caz in care pot aparea intarzieri in timpul de raspuns al sistemului este conectarea la o retea wireless. Viteza de transfer a fisierelor este putin mai lenta si poate cauza probleme cand e vorba de gaming, de streaming ori de apeluri video. O solutie in acest caz ar fi o conexiune directa, prin cablu ethernet.

Problema cu viteza ar putea de asemenea fi cauzata si de un virus sau o infectie malware. Astfel scuturile precum firewall-ul, programul antivirus ori cele anti-spyware si malware trebuie mentinute active tot timpul. In acest fel computerul nu va fi infectat si va opera corespunzator cu cerintele.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *