Femeile și bărbații pot fi prieteni?

 Există prietenie sinceră între o femeie și un bărbat? Toate femeile cu care am discutat despre acest lucru au spus că “da”, iar toți bărbații au spus “nu”.

Femeile sunt în stare să se atașeze de un bărbat la nivelul de prieten și să nu îl mai ia în calcul ca pe un posibil partener sexual. Pot să îl vadă doar ca pe omul care e, să îl aprecieze, să își deschidă sufletul în fața lui.

Bărbații sunt genetic structurați să privească orice persoană de sex feminin ca pe o potențială pradă sexuală. Oricât de bine s-ar înțelege cu “prietena lor cea mai bună”, nu ar refuza o noapte de pasiune, cu riscul de a strica o prietenie cladită pe mulți ani.

Există și cazuri fericite când el și ea au avut la un momentdat o relație, nu a mers, au ieșit din ea de comun de acord și au rămas prieteni. În acest caz, nu mai exista tentația “oare cum ar fi dacă…”. Și relația de prietenie se poate dezvolta bazată pe cu totul alte sentimente.

În multe cazuri, bărbații acceptă să fie “prietenul cel mai bun” al unei femei, pentru că speră ca la un momentdat ea să se sature de toți “mârlanii” care îi frâng inimioara și o aruncă în lacrimi la el în brațe de fiecare dată și atunci să îl vadă pe el, ca pe un bărbat care o iubește și apreciază așa cum e ea. Ei, în cazul acesta, finalul așteptat de bărbat nu prea o să se întâmple. Tu vei rămâne pentru ea doar un bun și special prieten. Atât. Și o să îți explice asta cu ochișorii ei de căprioară, în timp ce visează la tipul intâlnit cu o seară înainte în club.

Citeste si:  Între imaginea reală și ideal

Și la femei e exact la fel. Acceptă să fie “prietena ta cea mai bună”, în speranța că la un momentdat o să te saturi de mândra aia bună care îți frânge inimioara ta de mascul feroce și te face să mă suni pe mine la 2 dimineața, băut bine și cu lacrimi în ochi. Eu te ascult, empatizez cu tine și adorm cu gândul că îi vei da papucii și o să vii la mine să te iubesc așa cum meriți.

Concluzia?Aș vrea să o aud de la voi…și să-mi povestiti de “prietenul/prietena voastra cel/cea mai bun/ă”

Mai jos o să găsiți și un filmuleț cu părerea unor tineri despre acest subiect!

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

13 thoughts on “Femeile și bărbații pot fi prieteni?

  1. Ai dreptate Adina, bun articol. Tot ce pot spune e ca eu am avut parte de cateva experiente de genul: am fost prietena cu cineva care nu avea nici o treaba cu mine in sensul ca nu ne potriveam deloc, si diferenta de inaltime era de 15-20 cm in defavoarea lui.. Ca peste ani sa aflu ca de fapt el avea un mare drag de mine si nu doar ca si amica cum il vedeam eu .. Aiurea..

  2. Eu sunt un caz fericit in care am avut o relatie cu prietenul meu cel mai bun, ne-am dat seama ca mai bine ne intelegem ca "frate" si "sora" si asa suntem de 1 an jumate :X

  3. În general nu este posibilă…poate excepţii gen colegi de liceu, generală, etc….sau situaţii mai incerte în care unul dintre ei a încercat ceva şi a fost refuzat…eu multă vreme am crezut că se poate…pâna mi-au dezvaluit alţii ca eu nu văd multe…

  4. Si eu am crezut la fel…si inca mai am o urma de speranta:) Am un prieten foarte bun, fost coleg de liceu. Motivul pentru care prietenia noastra exista e aceea ca nu suntem genul nostru de iubiti :))(eu al lui si el al meu)

  5. adevarat ce zici….eu sunt prietena foarte bun cu un tip, dar de multe ori am impresia ca ma place. nu renunt la el pt ca imi face bine sa vorbesc cu el, oare e gresit ? eu nu i-am dat sperante niciodata, stie toata povestea mea cu un "marlan" :))

  6. Da, am ramas prieteni :) Am prins si buchetul la el la nunta de la actuala lui sotie :) Si a venit repede sa faca o poza cu mine dupa ce am prins buchetul :D

  7. Pana la urma faci ceea ce simtu tu ca e bine si corect atat fata de tine cat si fata de el. Chiar daca nu i-ai dat de inteles ca nu e nimic mai mult intre voi, sunt sigura ca sunt multe momente cand el totusi spera…

  8. Ai radiografiat perfect problemele intalnite in relatia de "prietenie" intre o fata si un baiat sau intre un barbat si o femeie. Prin definitia lor, barbatii vad in cea mai buna prietena o posibila partenera, dar asta ar fi cea mai mare greseala fiindca prietenia si dragostea se cam exclud reciproc, din pacate…

  9. foarte bun articolul… nu cred ca sunt sanse sa reziste vreodata o relatie cu un barbat si o femeie care au fost inainte cei mai buni prieteni… parerea mea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *