Frica de a spune “Nu ştiu!”

În România există ideea că trebuie să te pricepi la toate. Nu contează că e vorba de reparatul maşinii personale sau a prietenilor, schimbarea ţevilor de la calorifer, sau mai nou internet, SEO etc. Un prieten care a luptat in Afghanistan îmi povestea că americanii erau uimiţi cum reuşesc românii să repare transportoarele blindate americane atunci când acestea se defectau pe traseu. Cu timpul s-a dezvoltat opinia că e mai bine să spui că te pricepi la orice, fiindcă altfel eşti luat de fraier si ţi se adresează veşnica întrebare retorică : Cum, nu ştiai nici măcar asta? Normal că de frica bajocurii, fiecare va spune că se pricepe la orice. Şi atunci urmează momentul fatidic. Când trebuie efectiv să pui mâna si să arăţi ce ai afirmat că stii să faci. Şi atunci te vei face de râs mult mai mult decât dacă spuneai de la bun inceput ” Nu ştiu, arată-mi tu cum să fac?” Aici intervin trei posibilităţi. Persoana atotştiutoare ştie si îţi arată cum să faci. A doua variantă e aceea în care persoana ştie să facă, dar habar nu are să explice. Si a treia variantă şi cea mai des întâlnită, în care “meşterul” habar nu are nici să rezolve problema şi cu atât mai puţin să explice ce ai de făcut, tu ăla novicele.

Citeste si:  De ce să-i omorâm?

Aşa că nu imi este ruşine să afirm ca nu stiu cum să îmi pun pe pagina de blog chestia aia cu “All in One SEO Pack” şi v-aş rămâne recunoscător dacă mi-aţi explica si mie cum se procedează.

Epilog

Ce a uitat să-mi spună prietenul meu care a luptat în Afghanistan e că atunci când americanii ajungeau înapoi la bază cu vehiculele “reparate” de colegii români, constatau cu uimire că lipsesc unele piese din ele şi că trebuiau băgate în revizie capitală pentru următoarele săptamâni…

 

 

 

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *