Minuni din Australia

Australia este o tara care ofera minuni naturale uimitoare, chiar splendide. Aici se gasesc locuri fascinante cum nu se mai gasesc niciunde in lume, astfel ca aceasta tara- continent intra in topul celor mai frumoase state din lume. Nu este usor sa ne hotaram care sunt cele mai specatculoase locuri de aici, da cel putin vom incerca, astfel ca daca iti doresti sa mergi in vacanta in Australia sa stii ce minuni ale naturii nu trebuie sa le ratezi.

Minunile naturale ale Australiei

Insula Lord Howe- O insula semi-tropicala, acest loc este un rai pentru cei care iubesc natura, fiind o destinatie optima pentru turistii care isi doresc sa fuga de agitatia din marile orase. Insula reprezinta o ramasita vulcanica ce se afla Marea Tasmaniei intre Australia si Noua Zeelanda, la 600 km est de portul Macquarie, si la aproape 900 km de Insula Norfolk. Cea mai mare parte a insulei este caracterizata de paduri virgine, neatinse de mana omului, unde se gasesc specii de plante si animale endemice.

Pinnacles- aceste formatiuni calcaroare se gasesc in Parcul National Nambung, aproape de orasul Cervantes, Australia de Vest. Formatiunile geologice unice au fost create aproximativ acum 30.000 de ani in urma, dupa ce oceanul retras a lasat depozite de scoici pe tarm. Pinnacles se ridica la inaltimi de pana la cativa metri fiind casa pentru canguri, pasari emu si reptile.

Citeste si:  Braşovul în imagini

Olgas – Kata Tjuta- Aceste formatiuni sunt repezentate de niste domuri impresionante care se afla la vest de Ayers Rock. Sunt realizate din 36 de formatiuni, cu toate ca, initial, au fost reprezentate de o bucata mare de roci, in urma eroziunii de-a lungul anilor ajungandu-se la privelnistea din prezent. De asemenea, au o inaltime destul de mare- aproape 350 de metri deasupra platoului desertic si se pare ca domurile sunt chiar si mai inalte decat Ayers Rock.

Cei 12 Apostoli- aceasta formatiune geologica reprezinta o colectie de stive de calcar care au fost formate prin eroziune diferentiata si care pot fi admirate de pe Great Ocean Road, in largul coastei victoriene, unde continua sa fie erodati. In ciuda faptului ca poarta numele celor 12 Apostoli, initial au existat numai 9 cand si-au primit acest nume- in urma unei caderi recente, astazi mai exista 8 formatiuni. Astfel, baza lor se erodeaza cu o rata de 2 centimetri pe an, dar cu toate acestea continua sa fie o atractie turistica impresionanta.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *