Inima mea îți aparține!

Organele unei singure persoane aflate în moarte clinică pot salva șase vieți.

În Romania sunt, în prezent, peste 2.400 de persoane care așteaptă un transplant renal, cardiac sau hepatic. Programul Național pentru Transplant de Organe si Țesuturi, avizat de Ministerul Sanatatii pentru 2012, prevede sa fie efectuate 272 de transplanturi de rinichi, 60 de ficat , 16 de cord si aproximativ 200 de transplanturi de măduvă. Donarea de organe reprezintă cel mai eficient și poate singurul tratament pentru bolnavii în ultimă fază cu probleme la rinichi, ficat, plămâni sau inimă.

Donarea de organe și acordul prezumat. Ce înseamnă?

Orice persoană care încetează din viață, devine automat donator de organe, asta în cazul în care pe parcursul vieții și-a exprimat dorința clară de a nu îi fi prelevate organele.

În Ungaria funcționeaza acordul prezumat, iar in Bulgaria este in vigoare din 1996, într-o formă mai flexibilă, permițând, de asemenea, “refuzul” in timpul vieții. Funcționează acordul prezumat în Cehia, Slovacia, Finlanda, Portugalia, Suedia, Belgia, Croația, Cipru, Estonia, Franța, Grecia, Ungaria, Italia, Letonia, Luxemburg, Norvegia, Polonia, Spania, Turcia. Toate statele iau in calcul, în grade diferite, opinia familiei. Austria are cea mai severa forma de acord prezumat.

În România funcţionează legea acordului informat. Conform acesteia se pot preleva organe de la un pacient aflat în moarte cerebrală doar cu acordul scris al membrilor majori ai familiei. Chiar şi în cazul în care pacientul şi-a exprimat în timpul vieţii consimtământul pentru donarea de organe, acesta nu are valoare juridică şi tot este nevoie de acceptul familiei. Legislaţia este prohibitivă din acest punct de vedere deoarece alegerea este pusă strict în mâinile rudelor şi dacă doar unul dintre membri familiei se împotriveşte, transplantul nu mai poate avea loc.

Care este îndemnul acestei campanii? NU REFUZA ȘANSA LA VIAȚĂ CUIVA, DOAR PENTRU CA TU AI PIERDUT PE CINEVA!

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

3 thoughts on “Inima mea îți aparține!

  1. Eu mi-as dona toate organele daca ar fi dupa mine…dar ai mei sincer nu cred ca ar fi de acord…ia sa dezbat eu tema asta de Craciun…ca oricum ma vad rar cu ei :).
    Sunt de acord sa isi dea consimtamantul doar persoana in cauza nu si familia, pentru ca de multe ori rudele, din considerente religioase si morale fata de persoana decedata refuza categoric…trist

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *