Sri Lanka sau ce înseamnă exotic.

De când l-am descoperit pe Mircea Eliade în adolescență, am dezvoltat o pasiune pentru India si tot ce inseamnă această țară (cultură, civilizație, obiceiuri,oameni).

Cumva, dorința de a trăi toate acestea pe viu, mi-a fost îndeplinită într-o oarecare măsură. Acum câțiva ani am avut posibilitatea sa vizitez Sri Lanka-o insulă în sudul Indiei.

 

A fost una dintre cele mai frumoase experiențe pe care le-am trăit în viața mea și sper ca fiecare dintre voi să ajungeți la un momentdat să vedeți acea parte de lume.

Acolo am văzut ce înseamnă exotic cu adevărat. Am văzut o țară perfect conștientă de potențialul turistic pe care îl are și îl exploatează la maximum. Am văzut ce înseamnă turism de calitate oferit la prețuri excelente.

Stațiunea în care am stat se numește Negombo și se află pe coasta vestică a insulei. Mi s-a părut de-a dreptul impresionant faptul că toate hotelurile erau astfel construite încât  camerele să fie cu vedere spre ocean. Plajele erau micuțe, foarte curate cu un nisip foarte fin. Sri Lanka având  o climă tropicală, temperaturile erau foarte mari (+40 grade), dar briza oceanului le făcea suportabile. Apa avea de asemenea o temperatură ridicată(+20 de grade).

Pe lângă statul la plajă am experimentat si bucătăria locală, de care m-am îndrăgostit. Preparatele sunt foarte condimentate, aromate si gustoase. Cu toate că nu sunt pasionată de pește, aici am mâncat cele mai bune specialități și totodată rarități pentru mine la vremea aceea ( homar, tot felul de scoici și fructe de mare).

Citeste si:  Unde petrecem Revelionul? Bucureşti (II)

Localnicii erau foarte deschiși nevoilor și dorințelor turiștilor. Pe lângă engleză, aceștia se descurcau destul de bine și în germană,  franceză,  italiană (marea majoritate a turiștilor proveneau din țările vorbitoare de aceste limbi). Foarte sociabili si zâmbitori, de multe ori mă găseam în situația de a primi tot felul de suveniruri (brățări, obiecte hand-made, eșarfe) din partea lor, cu mențiunea: Romania, nice country!

Am admirat felul frumos în care se îmbrăcau femeile, multitudinea de culori și mirosuri care te urmăreau pretutindeni, sentimentul de unicitate pe care doar o astfel de insulă ți-l poate oferi. Și totuși ce m-a făcut să mă îndrăgostesc de Sri Lanka? În afară de palmierii de lângă balcon, oceanul pe care îl adoram în fiecare dimineață și florile proaspete pe care le găseam pe pat când veneam de la plajă? El…iubitul meu exotic din vacanță care m-a fascinat cu ochii lui negri…

 

 

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *