Impachetarea unui cadou este un gest frumos care arata cat de multa atentie acorzi persoanei careia il oferi. Un cadou neimpachetat nu are un aspect placut, dar te-ai intrebat vreodata de ce simtim nevoia sa impachetam cadourile? Da, anticiparea de a deschide o cutie decorativa, legata cu panglica adauga entuziasm sarbatorii, iar hartia colorata, uni sau cu diverse modele interesante, face experienta mult mai festiva. Dar de ce, daca oferi cadoul in cutia in care a venit, primirea acestuia este mai putin speciala? Indiferent ca ai o placere nedescrisa de a rupe in zeci de bucati hartia de pe cadou, sau iti place sa o desfaci cu atentie pentru a descoperi ce se afla sub ea, un cadou impachetat frumos face experienta primirii acestuia sa fie intreaga. Persoanele care primesc mai multe cadouri, unele impachetate si altele nu, au tendinta de a le desface intai pe cele mai frumos decorate si sunt mai entuziaste la primirea acestora.
Arta de a impacheta cadouri a aparut cu secole in urma. Originile sale sunt in Asia, unde primele bucati de hartie dateaza din China Antica in secolul al 2-lea B.C. In dinastia Song de Sud (960-1279), daruri de bani au fost distribuite oficialilor guvernamentali in plicuri numite “chih poh.” Aceasta hartie de impachetat a fost facuta din canepa, fibre de bambus si paie de orez. In Japonia, tesaturile traditionale reutilizabile, denumite “Furoshiki”, dateaza din jurul perioadei Edo (1603-1867). Si in Coreea, se spune ca “bojagi”, o panza traditionala din matase, dateaza din jurul perioadei Trei Regate (57 i.H. pana la 668 d.Hr.).
In Occident, oferirea de cadouri elaborate a avansat lent. Felicitarea de Craciun a fost dezvoltata in 1843 si a devenit o industrie in crestere in anii 1860. Arta cardurilor de Craciun a condus la dezvoltarea de hartii decorative care sa le insoteasca. Hartia pentru cadoruile de Craciun cu motiv victorian a fost tiparita si ornamentata cu dantela si panglica. Cutii decorate, pungi si coroane au purtat ilustratii cu Mos Craciun, ingeri, crengi de brad, vâsc, flori de Craciunita si alte decoratiuni de sezon. Si imbunatatirea metodelor de imprimare din 1890 a permis imprimarea hartiei de impachetare rigida pe o scara mai mare. Dar cea mai elaborata oferta de cadouri era inca rezervata elitei de prima clasa.
Astazi exista sacose de cadou cu in culori uni sau cu modele variate cu specific all-year sau pentru diverse Sarbatori (Craciun, Paste, Martisor), cutii cu dimensiuni mici, medii sau extrem de mari, foarte atragatoare si usor de folosit la impachetarea unui cadou, hartie decorativa cu mai multe texturi si imagini, funda, panglica si celofan. Sacosa de cadou este cea mai practica si rapida metoda de a ascunde produsul pe care il daruiesti. Iar impachetarea unui cadou inseamna pasiune, indemanare, placerea de a face ceva in plus pentru persoana respectiva, dar si bucuria pe care o impartasesti cu ea atunci cand desface cadoul. Este aproape imposibil sa nu poti darui un cadou frumos impachetat in ziua de azi, daca iti doresti cu adevarat. Aproape toate magazinele de cadouri iti ofera servicii de ambalare speciala la cumpararea unui produs, daca mentionezi ca este un cadou.
Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.