John Carter of Earth!

Filmul fantasy John Carter este realizat după primul volum al cărţii ” A Princess of Mars ” de Edgar Rice Burroughs şi aduce în atenţia iubitorilor de acest gen o poveste despre un veteran al Războiului Civil, din Virginia.

Naraţiunea filmică, extrem de simplă, aduce aminte de multe alte filme americane din aceeaşi categorie. Nu puteam să scăpăm de clişee, mai ales într-un asemenea film.

John Carter se ascunde de indienii apaşi într-o peşteră şi reuşeşte cumva să intre într-un portal temporal, prin care ajunge pe planeta Marte.

Ceea ce găseşte ţine atât de imaginaţia autorului cât şi de fantezia descoperirilor de până acum.Planeta este una aridă, dar pe care se poate respira.

Singurul inconvenient este gravitaţia: John Carter are puteri extraordinare şi face salturi de parcă ar fi pe Lună. Ar mai fi câteva de fapt: cele două rase care există, marţienii verzi (cu 4 mâini, coarne de rinocer, apucături de indieni şi peste 3,5 m înălţime) şi marţienii roşii (oameni cu pielea bronzată şi pictată cu henna) care sunt în război, nu doar între ei dar şi faţă de inamicul comun: deţinătorii de energie albastră, care spulberă absolut tot în calea lor.

Romantism între John Carter şi prinţesa marţiană roşie, lupte între toate speciile, arene ca la romani, deşi nu există gladiatori, un “câine” ultrarapid care nu este altceva decât o invenţie hazlie şi atacuri aeriene cu nave făcute parcă din părţile destrămate ale unui deltaplan sunt câteva din elementele principale ale filmului.

Citeste si:  Ne place să criticăm

Efectele speciale sunt cele care pot face spectatorul să îşi dorească să vadă această producţie semnată de regizorul Andrew Staton, care a făcut şi scenariile la Toy Story, Finding Nemo, Monsters. Inc şi Wall-E.

Alături de Taylor Kitsch, pe care probabil îl vom mai putea urmări în alte filme de acţiune, îi vedem pe Lynn Collins, Samantha Morton şi Willem Dafoe, deşi pe ultimii doi nu îi veţi recunoaşte :)

Aşteptările pentru acest film erau mult mai mari. Încă o dată trailerul este editat remarcabil şi păcăleşte până la saturaţie. O poveste slabă cu umor răsuflat şi dialog livresc neadaptat marelui ecran. Nerecomandat cinefililor!

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

4 thoughts on “John Carter of Earth!

  1. Wilhelm Defoe gen Spiderman si cum se numea filmul ala al lui von Trier? Cooooool! Uite acu aflu, si am vazut filmul de luni bune! :))

  2. E foarte bun nenea! Oricum, pe Kitsch il astept cumintica intr-un urmator X-men. Este mult mai bun ca Remmy decat ca John!
    Oricum, pacat de ideea filmului! La vremea cand o fi scris-o Burroughs o fi fost interesanta. In ziua de azi insa, nu mai ametesti lumea cu una, cu doua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *