Staţiunea Bansko, Bulgaria

 E iarnă, zăpadă puţin mai multă decât am vrea, dar asta clar nu ne împiedică să ne distrăm la munte.

Deşi şi în România există munţi cu altitudini prielnice sporturilor de iarnă (maxima fiind de 2544m – vârful Moldoveanu, Făgăraş), românii preferă să meargă la vecinii noştri de la sud de Dunăre să se distreze.

Eu nu spun că în ţara noastră nu avem ce să vizităm sau cum să ne distrăm. Cei ce aleg să meargă în Bulgaria sunt persoane ce doresc ceva diferit. Pentru aceste perosane aş dori să prezint staţiunea Bansko.

Este cea mai modernă staţiune de ski din Bulgaria, bucurându-se de cel mai bun centru de ski din Europa Centrală şi de Est. Această staţiune pot zice că se bucură de zăpadă din plin, având cel mai lung sezon – de la jumătatea lunii decembrie până la jumătatea lunii mai.

Oraşul omonim staţiunii este situat la o altitudine de 925 m, la 160 km de capitala Sofia şi la numai 6 km de Razlog.

Pârtiile de ski sunt situate în două centre principale: Chalin Valog (1100 – 1600m) şi Shiligarnika (1700 – 2500m). Aceste două zone se află la aproximativ 10 km în susul oraşului, pe coastele nordice ale muntelui Pirin (altitudinea maximă fiind de 2914m – vârful Vihren) şi sunt uşor accesibile (25 de minute cu telecabina din Bansko).

Citeste si:  Lucruri de facut in Cuba

Altitudinea staţiunii: 925 m.
Cea mai înaltă pârtie de ski: 2.600 m.
Lungimea totală a pârtiilor de ski: 65 km.
Pârtia cea mai lungă: 7 km.
Orientare versanţi:  nord.

Acum ar veni întrebarea clasică… şi unde mă cazez?

Pe site-ul agenţiei de turism Paralela45 am găsit foarte foarte multe hoteluri de la 2 stele în sus. Aşa că mi-am permis să aleg ofertele cele mai bune pentru buzunarele tuturor. Aici puteţi găsi lista completă de hoteluri.

Hotel Apart Northern Star ***  se află în partea de sud a oraşului Bansko, la aproximativ 150 metri de staţia de telegondolă.

Ofertă specială: la 6 nopţi plătite, a 7-a este gratuită; la 9 nopţi plătite, a 10-a este gratuită.
Oferta este valabilă pentru cazare în perioadele 01.12-22.12, 12.01-01.02 şi 20.02-10.04 şi NU poate fi cumulată cu alte oferte sau reduceri. Oferta se aplică doar la tarifele pentru cazare, nu şi la suplimentele pentru masă.

Hotel Belmont *** este situat la 5 minute de mers de telegondolă.

Ofertă specială: la 6 nopţi plătite, a 7-a este gratuită; la 9 nopţi plătite, a 10-a şi a 11-a sunt gratuite. Oferta este valabilă pentru cazare după data de 01.03. Oferta se aplică doar la tarifele pentru cazare, nu şi la suplimentele pentru masă.

Hotel Apart Orbilux *** este situat puţin mai departe, în partea sudică a staţiunii, la 600 metri de telegondolă.

Citeste si:  Proiecte gigant ale lumii

Ofertă specială: la 6 nopţi plătite, a 7-a este gratuită; la 8 nopţi plătite, a 9-a este gratuită. Oferta este valabilă pentru cazare în perioada 12.02-30.03 şi NU poate fi cumulată cu reducerile de early booking.

Preţurile le găsiţi dând click pe numele hotelului şi acestea sunt actualizate în permanenţă dar nu constituie angajament contractual.

Informaţii staţiune de aici

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

3 thoughts on “Staţiunea Bansko, Bulgaria

  1. Multumesc Adina. Voi cauta tot mai multe statiuni. Pana la urma, turistul vrea sa fie informat, nu ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *