Ne place să criticăm

Recunoaştem cu toţii că majoritatea dintre noi mergem la un film după ce am văzut trailerul, am citit câteva lucruri despre regizor sau actori, eventual am citit şi o recenzie sau o recomandare. Sunt puţini cei care se încumetă să intre în sala de cinematograf fără să ştie absolut nimic despre producţie, nici măcar despre actori.

Există diverse site-uri care aduc informaţii despre filmele care ne interesează. Pe lângă ziare, reviste, emisiuni tv, cred că site-urile au cea mai mare influenţă asupra unui cinefil. O bază de date destul de bine pusă la punct este celebrul IMDB, care are peste 100 de milioane de vizitatori pe lună. Site-ul a fost lansat abia în 1990 şi cumpărat de Amazon în 1998. Deşi sistemul lui de votare al filmelor este discutabil, trebuie recunoscut că este cel mai folosit site din lume pentru aflarea de informaţii din lumea cinematografiei, televiziunii şi tot ce ţine de apariţii legate cu aceste domenii.

Rotten Tomatoes, lansat în 1999 este mai puţin celebru dar foarte cunoscut în rândul criticilor de film. Site-ul aparţine celor de la Flixster care se află sub mâna celor de la Warner Bros. Recenziile sunt realizate de critici cunoscuţi, care scriu în reviste şi ziare de specialitate şi este destul de greu să faci parte din comunitatea lor. Există variante ale site-ului şi pentru Europa (Marea Britanie) şi Australia. Din fericire această platformă este destul de ¨ user friendly¨ cu utilizatorii şi cu participarea lor în sistemul de votare al filmelor, faţă de cei de la IMDB, unde trebuie să ai cont, să fi participat (lucrat) la ceva producţie şi verificat ulterior înainte de a fi aprobat.

Citeste si:  SpiderMan vs. Peter Parker

Alte site-uri mai puţin cunoscute de către noi de critică de film: Online Film Critics Society ,Everyone is a critic, la ultimul, poţi adauga direct recenzia ta despre orice film ai văzut.

La noi, site-ul cel mai accesat este Cinemagia pentru noile apariţii în cinematografe, recenzii, la care se mai adăugă altele mai puţin cunoscute.

Voi citiţi recenzii de filme înainte să mergeţi la film?

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *