Mic dejun cu perle

Pentru început de an vă recomand un film memorabil din 1961: Breakfast at Tiffany’s, în regia lui Blake Edwards, cel care ne-a încântat şi cu seria Panterei Roz în perioada anilor ´60.

Avem parte de prestaţia unui adevărat icon al Hollywood-ului: Audrey Hepburn (Holly) în toată splendoarea ei, la vârsta de 32 de ani, alături de George Peppard (Paul).

Comedia romantică ce a luat Oscarul pentru muzică originală “Moon River” aduce pe marele ecran povestea unei tinere din New York, în căutarea unei bune partide pentru o relaţie confortabilă. Totul se modifică când în clădirea unde locuieşte se mută un scriitor, întreţinut şi el de o iubită generoasă, care condimentează viaţa protagonistei.

Filmul abundă de umor, de multe ori întreţinut de vecini excentrici (Mickey Rooney), o pisică blondă cu un nume hilar (Cat) şi petreceri ce aduc aminte de viaţa bonomă a italienilor (Fellini 8 1/2). Spectacolul actoricesc este întregit de superbitatea costumelor purtate de Audrey, de o candoare nemaipomenită a actriţei, care a adus în cetatea filmului, direct din Belgia, un aer nou, copilăresc, precum şi o schimbare a canoanelor divelor deja existente.

Producţia este realizată după cartea lui Truman Capote şi străluceşte mai mult decât orice diamant vestit de la Tiffany’s. Filmul este realizat color, deşi putea foarte bine să fie alb negru, pentru că aici culoarea nu este un element important. Dialoguri foarte bine scrise, un montaj linea, cronologic, o scenografie suficientă. Filmul respiră eleganţa şi frumuseţea personajului principal, care a încântat lumea cu poveşti celebre: Roman Holiday, Sabrina, War and Peace, Funny Face, My Fair Lady, How to Steal a Million, Charade.

Dacă vă plac filmele de calitate şi credeţi că anul poate fi întâmpinat cu un triumf al iubirii asupra banilor şi încă mai există romantism, acesta este alegerea potrivită.

La mulţi ani! Să fiţi iubiţi!

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

2 thoughts on “Mic dejun cu perle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *