Offline VS Online

În ultimii ani, de când rețelele de socializare au evoluat foarte mult, oamenii fac adevărate ture între mediul online și cel offline, astfel că de foarte multe ori, nu mai reușesc să le diferențieze. Am ajuns să ne conturăm o personalitate foarte clară și în mediul virtual. Unii dintre noi am ales ca această personalitatea să fie cât mai asemănătoare cu cea din lumea reală, alții am optat pentru ceva cu totul diferit.

Problema intervine când aceste două părți ale noastre nu mai sunt diferențiate, astfel că cei din jurul nostru nu mai știu când să ne perceapă pe noi, cei umani și când interacționează cu acea parte a noastră creată doar cu ajutorul unor cuvinte.

Din spatele unui monitor, poți să fii cine vrei tu. Problemele, complexele, grijile sunt lăsate la o parte, astfel că personalitatea pe care o emanăm e de obicei una relaxată și foarte plăcută. Și nu mă refer neapărat la falsitate, ci la faptul că având posibilitatea să ne conturăm singuri, bineînțeles că vom alege ceva plăcut și frumos. Dar făcând asta, trebuie să conștientizăm faptul că acest tip de comportament virtual va avea și consecințe.

În momentul când cunoaștem persoane noi în mediul online, oricât de greu ar părea uneori, cred că cel mai bine este să rămânem ancorați în realitate și să conștientizăm faptul că până la urmă, în spatele acelui monitor, se află o ființă umană, cu o personalitate proprie, nu un caracter construit din dorințele și imaginația noastră. Spun acest lucru, deoarece am observat că tendința cam aceasta este. Ne-am ales calea mai ușoară: să ne agățăm de un personaj oarecum imaginar, fără să realizăm că și noi  suntem poate pe jumătate ”dezgoliți” în acel mediu online, astfel că în aceeași situație se află și ”prietenii” noștri.

Din ce în ce mai mulți renunță la realitatea offline și se îndreaptă spre cea online. Din ce în ce mai mulți au ajuns să își dezvolte cu talent și măiestrie ”chipul” conturat din litere și să îi acorde cât mai puțină atenție celui uman…cu defecte, calități, temeri, sentimente…

Tu cum ești online? Dacă cele două ”personalități” ale tale s-ar întâlni, spre ce crezi că ar duce situația? Cât de mult timp investești în tine offline, comparativ cu tine online?

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

17 thoughts on “Offline VS Online

  1. Foarte bine punctat.Sunt de parere ca nu ai cum sa ai o legatura de orice natura cu o persoana pana nu o vezi si in realitate.Compatimesc acele persoane care intr-un fel sau altul cred intr-o legatura aproape inexistenta creata intr-un mediu virtual.Firea umana si caracterul uman sunt prea complexe pentru a ne putea face o parere despre o anumita persoana doar de pe "internet" .Da,recunosc ca sunt cazuri in care se poate lega o frumoasa prietenie in mediul virtual insa aceasta prietenie se transforma in adevaratul sens al cuvantului dupa o intalnire face-to-face.

  2. In online as spune intotdeauna ca ai dreptate… Un bussines online duce intotdeauana si la intalniri offline. Cand te intalnesti cu o persoana iti dai seama ce persoana este dupa primele cuvinte, dar majoritatea nu mai reusesc sa le diferentieze.

  3. Da, până la urmă cam asta este ideea. Suntem oameni. Suntem complecși. Nu ne putem raporta doar la câteva cuvinte spuse cu ajutorul unei tastaturi…

  4. E foarte bine. Dar cum ziceam si in postare, nu este vorba de falsitate pana la urma, ci de faptul ca suntem perceputi cateodata total diferit comparativ cu felul in care suntem noi. :)

  5. La cat de populare sunt retelele de socializare , sunt pline de tot felul de persoane care au cel putin dubla personalitate , cea online si cea offline . Mie imi place sa fiu la fel si online si offline.

  6. eu sunt diferit fata de cum sunt in online.cine ma cunoaste stie asta.si nu ca as fi diferit intr-un mod negativ insa permit mai putine detalii in online.adevaratele discutii personale despre mine abia in real pot sa zic ca le pun pe tava.insa ca stare..sunt la fel de "tampit" in online ca si in offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *