Oraşe unde merită să mergi – Gent, Belgia

În aprilie 2003, am avut ocazia să vizitez Belgia. Timp de o săptămână, am locuit în oraşul Gent şi am luat la pas străzile oraşului, fiindcă rar mi-a fost dat să văd o combinaţie atât de interesantă între nou şi vechi.

Gent se află situat în regiunea Flandra de Est (fiind totodată şi capitala administrativă a regiunii) şi are o aură de oraş medieval, astfel încât o să vă simţiţi transportaţi în timp când o să mergeţi agale pe lungile alei pietonale pavate cu piatră cubică. La tot pasul puteţi vedea clădiri din secolele 16-17 şi foarte multe biserici, majoritatea catolice.

Majoritatea hotelurilor oferă micul dejun inclus, tip bufet suedez. În Gent puteţi găsi o mulţime de pub-uri autentice în care se poate mânca şi mai ales bea la preţuri convenabile. Ca oraş, Gentul oferă turiştilor senzaţia de călătorit în timp – undeva prin secolele 18/19 – departe de stresul şi agitaţia secolului 21.

Ce m-a impresionat la acest oraş a fost amabilitatea oamenilor. Deşi limba locală este imposibil de înteles, fiind un amestec de germană şi olandeză, te poţi înţelege foarte bine cu localnicii în engleză, germană şi – bineînţeles – franceză. Dacă ajungeţi în Gent să nu vă uitaţi umbrela fiindcă acolo plouă aproape în fiecare zi.

Puteţi găsi locuri de cazare în Gent aici, iar mai jos e o scurtă galerie de imagini.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

One thought on “Oraşe unde merită să mergi – Gent, Belgia

  1. AM LOCUIT IN GENT,O PERIOADA DE TIMP MAI INDELUNGATA ,UN ORAS EXTRAORDINAR CU MULTE OBIECTIVE ISTORICE ,UN ORAS CARE MERITA VIZITAT ,CU OAMNENI CIVILIZATI DE LA CARE AI CE INVATA .IMI DORESC SA MAI VIZITEZ ACELE LOCURI MINUNATE .CUNOSC ORASUL ,RECUNOSC IMAGINILE FIINDCA AM VIZITAT ACELE LOCURI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *