Pompa submersibila sau hidrofor?

Obtinerea apei potabile este extrem de facila pentru unii dintre noi și foarte grea pentru alții. Acolo unde stratul de apa este la o adancime foarte mare, extragerea acesteia trebuie sa se faca prin intermediul unei pompe. Exista destul de multe variante de pompe care pot sa extraga apa dintr-un put, insa cele mai folosite sunt pompele subersibile si cele de hidrofor. Daca esti o persoana ecologica, poti opta si pentru varianta unor pompe solare.
Ne vom axa, insa, pe categoriile de pompe submersibile si cele cu hidrofor. Care sunt cele mai eficiente?
Ambele pot fi eficiente, in functie de necesitatile fiecarui utilizator. Inainte de a face o alegere este bine sa calculezi debitul de apa necesar si inaltimea de pompare.
Pompele cu hidrofor sunt pompe ce au un motor amplasat in afara putului, foarte aproape de sursa de apa. Atunci cand este pornit, hidroforul aspira apa de la o adancime de pana la 8 metri, refuland-o catre consumatori.
Pompa submersibila, in schimb, are motorul introdus in apa si impinge apa catre consumator. Cum nivelul panzei freatice este din ce in ce mai scazut, pompele submersibile sunt mai eficiente, in conditiile in care pot face fata unor adancimi mai mari. De asemenea, pompele de acest fel ofera si o serie de alte avantaje:
• Sunt mai eficiente din punct de vedere energetic;
• Fac zgomot mai mic decat un hidrofor. Confortul fonic este dat si de faptul ca sunt amplasate la adancime;
• Sunt protejate electric, in asa fel incat sa nu produca risc de electrocutare;
• Nu necesita spatiu in plus pentru a fi montate. In cazul unui hidrofor, montarea se face in exterior, fiind necesara o camera tehnica;
• Poate sa functioneze la adancimi mari. Poate cel mai important element este faptul ca o pompa submersibila poate sa functioneze chiar si la adancimi de peste 8 metri, fiind foarte eficiente.
Este adevarat ca o pompa submersibila poate sa fie simtitor mai scumpa decat una cu hidrofor. Avantajele se simt in timp, insa si pot duce la economii substantiale, precum si la un confort sporit.

Citeste si:  Care sunt beneficiile uleiului de masline

Salvează

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *