Produse românești

Asta este o altă provocare marca SuperBlog 2012.

Acum, sincer, eu consum produse românești pentru că sunt mai ieftine. Viața de student nu prea îți permite să consumi mere de la Cuca Măcăii (localitate fictivă : P) când sunt astea românești, de peste drum. Chit că-s mai urâțele săracele, dar în general au gust mai bun.

În general, fructe și legume iau din piață. La restul citesc eticheta și socotesc ce și cum. Pentru obiceiul din urmă țin să mulțumesc unei foste colege de cămin. Știa ce e sănătos, ce e românesc, ce e din Pocreaca, ce e din Uganda și să traducă etichete, cu E-uri cu tot. Noroc cu competiția, că află și suflețelul meu de standul cu produse autohtone de la Real. Nu știam de așa ceva. Și nici că au ca furnizori firme de-ale noastre. Bine de știut.

Nu o să vă iau la brașoave de alea cu naționalism și mai știu eu ce. Nu sunt genul care să filosofeze pe tema asta.

Pentru mine produsul românesc este drag că a fost lângă mine în pachetele trimise de mama la cămin, vreme de 3 ani de facultate. Mie nu îmi pasă că e urât! Nici eu nu-s perfectă! Gustul mă interesează! Dacă aș putea, l-aș lua din grădină, sau din curte, în cazul cărnii. Dar curtea de la țară nu ține pasul cu pasiunile mele culinare, din păcate! Ce să fac?

Mie îmi plac roșiile alea care miros puternic, și au gust intens, chiar dacă sunt urâțele. Și castraveții cu aromă de vară, și dovleceii care fac sâmburi ațoși dacă îi culegi prea târziu. Și carnea de pui pe care o fierbi 3 ceasuri, și, chiar dacă nu se face destul de fragedă, dă un gust genial supei.

Ca să nu îți placă genul ăsta de produse, cred eu, trebuie să nu fi mers la bunici la țară, să nu știi gustul preparatelor cu adevărat tradiționale. Faptul că folosești o rețetă tradițională nu înseamnă că gătești tradițional. Ca să obții gustul ăla unic trebuie să folosești ingrediente pe măsură!

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *