Salsa Cubana – ritmul care face sângele să fiarbă

Salsa este termenul general care se refera la ceea ce este, esenţialmente, muzică şi dans popular cubanez. Termenul “Salsa” a fost iniţial înregistrat, promovat şi comercializat în New York în anii 70. Există numeroase genuri muzicale care cuprind salsa: salsa cubana, guaracha, chachacha, mambo, bolero, dar şi stiluri care nu îşi au originea în cultura cubaneză, cum ar fi Puerto Rican bomba şi plena, merengue Dominican sau cumbia columbiană.

Salsa Cubana s-a născut dintr-o mixtură de ritmuri africane de tobe, muzică new-york-eză, mai exact jazz şi sunete de chitară spaniolă.

Jocurile de picioare este destul de simplu – complexitatea constă în mişcarea braţului, care trebuie să fie flexibil şi în tensiune. Această variantă de salsa pare să fie sub dominaţia băiatului.

Ritmurile actuale de Salsa Cubana sunt mult mai rapide, astfel că devine firească execuţia individuală a artificiilor. Odată cu deschiderea Cubei, din ce în ce mai multe trupe de muzică cubaneză au ajuns pe teritoriul Statelor Unite.

În România fenomenul salsa este foarte popular existând pe întreg teritoriul ţării mai multe şcoli de dans unde se poate învăţa diferite stiluri în funcţie de genul muzical. Pentru cei din Bucureşti o şcoală de dans pe care o recoamndam este Latino Time datorită recomandărilor primite de-a lungul vremii din partea mass-mediei dar şi cel mai important din partea elevilor acestei scoli.

Citeste si:  Lucky Studio Iasi face diferenta in buzunarul tau

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *