Stil de viață sănătos

În ziua de azi suntem bombardați la TV cu metode prin care să ne menținem sănătoși, voioși voinici. Majoritatea reclamelor se jură că dacă gătim în tigăi de alea mai hocus pocus, care se spală ușor și nu au nevoie de grăsimi, vom fi mai în formă! Altele spun că avem nevoie de apatul de fitness, cel care abia a apărut pe piață, și arată a bârnă sucită în cine știe ce forme. Multe programe de TeleShopping, că așa le zice, ne arată pastile minune sau prafuri magice. Le amesteci cu apă și nu mai mănânci nimic toată ziua, că dau sațietate! Exagerez puțin, desigur. Dar știți că am dreptate în mare.

Ăștia profită de faptul că femeile și tinerele din ziua de azi se vor slabe, ca să ne jupoaie de bani, vorba cuiva. Ne cred atât de duși de tavan încât să credem că dacă o capsulă de aia are extract de Cucurigu Gagu și Cioboțica Prostiei, o să o luăm să slăbim!

Eu, sincer, știu o singură persoană care a slăbit cu praf de ăla. O femeie de vreo 50 de anișori, care a ajuns normoponderală înlocuind micul dejun, pe care de obicei nu avea timp să îl mănânce, cu un cocktail. De la o firmă mai fără renume, dar care promitea să o facă sănătoasă cu produsul, să normalizeze pofta de mâncare, și așa mai departe.

Adevărul îl știm cu toții. Curele de slăbire sunt ca renunțarea la un viciu. Necesită voință în primă fază. Necesită obiective mici și ușor de atins. Asta în caz de obezitate. Odată surplusul care făcea belele eliminat, nu trebuie să mai vorbim de slăbit, ci de un mod de viață. Părerea mea.

Dacă ai 80 de kilograme la un metru jumătate, ajungi mai la un 55, 60 așa cu o dietă sau ce îți mai dă prin cap, după care o lași mai moale. Adaptezi totul în așa fel încât să nu ai cum să calci pe bec. Poți face un abonament a sală cu program lejer eventual, sau îți poți lua un aparat.

Nu ai nevoie musai de o vrăjitorie de aia de la TV.  Așa ceva găsești și la Real, spre exemplu. Aparate clasice, care există de la începuturile fitness, și pe care nu dai o cârcă de bani. Pot fi accesibile, fără știu eu ce oferte limitate, megaoferte sau mai știu eu ce sfori. Le iei din Hypermarket. După care dai, desigur, pe la raionul de fructe și legume, să iei o gustare sănătoasă.

Eu, una, recunosc, nu fac mult sport. Mănânc cam tot ce vreau. Dar acasă, la masă cu toată lumea. Nu dau iama la fast food decât extrem de rar. Îmi plac la nebunie mâncărurile alea, sunt una din norocoasele care nu se îngrașă de la ele, dar știu că nu îmi fac bine. Mănânc dimineața. Încerc să beau mai ales lapte, pentru că este hronitor, și elimină foamea aia prostească, care de mine se ține scai în unele zile. Consum pâine, pentru că știu că are fibre. Mănânc încet, îmi iau timp pentru asta. Hrănirea este un ritual în sine, dacă stăm să ne gândim. Oricât am fi de ocupați, de o masă liniștită trebuie să ne facem timp!

Merg pe jos în fiecare zi. De exemplu, când merg la facultate. De la metrou până la clădirea în care fac cursuri merg stația de autobuz pe jos, la dus și la întors, iar cînd vin acasă, merg cele 4 stații de tramvai, dacă vremea de afară îmi permite. Încerc să iau liftul numai dacă am bagaje. Mici șmecherii de acest gen.

Voi cum faceți să vă mențineți în formă? Care este șmecheria voastră?

Articol scris pentru SuperBlog 2012

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *