Stiţi efectele adverse a tot ce ingeraţi?

Probabil că în zilele noastre unele dintre cele mai utile informaţii, sunt cele despre sănătatea. Zic asta pentru că trăim înconjuraţi de tentaţii şi aici mă refer la toate tipurile de atracţii,alimente  nesănătoase. Începând cu fast-foodurile şi terminând cu acele minunate cutiuţe de bronzat. Trebuie să ne oprim şi să punem în balanţă avantajele şi dezavantajele când vine vorba de aceste invenţii moderne, deoarece în majoritatea cazurilor dacă ne gândim puţin, parţile negative au o pondere mai mare decât cele pozitive.
Iar astăzi întrebarea mea pentru voi este : efectele

Stiţi efectele adverse a tot ce ingeraţi?

Probabil că unul dintre cele mai discutate subiecte din medicină este cel al obezităţii populaţiei. Trebuie să înţelegem faptul că obezitatea nu se rezumă la o simplă adunare de grăsime pe corpul uman, ea aduce cu sine multe alte boli cardio-vasculare, ortopedice, renale, respiratorii etc. Plus că acele depuneri de ţesut adipos sunt pasibile de infecţii şi necroze. Toate aceste lucruri au făcut ca obezitatea să treacă la statutul de patologie. V-am dat aceste informaţii pentru a putea înţelege de ce este mult mai sănătos să spunem NU unui meniu fast-food. Acest tip de mâncare este unul dintre cele mai nocive, deoarece pe lângă miile de kilocalorii pe care le conţin, trebuie să luăm în calcul şi felul în care se prepară, cantităţile acelea imense de ulei prin care trec zilnic sute de preparate sunt cât se poate de toxice.

Citeste si:  Preţul plătit pentru promovarea nulităţii

Pe de altă parte avem vastele metode de slăbit, care sunt din ce în ce mai simple şi mai uşor de respectat. Nu sunt nici ele foarte sănătoase, dar cui îi pasă atât timp cât arătă bine? Aici vorbesc desigur de acele prafuri, pastile şi băuturi care taie pofta de mâncare, nu am ce zice ele chiar îşi fac efectul, dar oare stă cineva să se întrebe, cu ce cost?

Mecanismul de acţiune al acestor substanţe este bazat pe două mari funcţii ale organismului :

1. Oprirea poftei de mâncare, aici trebuie să înţelegem că această poftă de mâncare este controlată nervos, iar pentru a o inhiba, acel medicament trebuie să ajungă în creier, lucru care nu este chiar tocmai benefic pentru cel mai important organ al corpului.

2. Accelerarea metabolismului, aceată creştere a ratei de metabolizare poate fi dusă la extrem de aceste medicamente, fapt care favorizează o îngrăşare bruscă imediat dupa oprirea tratamentului. O altă metodă de slăbit, destul de folosită, este bulimia, din nou o patologie, de data aceasta psihologică, care în timp poate duce la probleme grave ale aparatului gastro-intestinal. Desigur există enorm de multe metode de a pierde în greutate, dar în continuare o alimentaţie sănătoasă combinată cu puţin sport oferă cea mai sigură cale de a avea copul ideal.

Citeste si:  Probleme autohtone (I).

În concluzie extremităţile nu sunt bune, nu merită să ne îmbolnăvim singuri pentru că suntem prea grăbiţi pentru a mânca ceva sănătos sau prea graşi pentru a ne simţi bine în pielea noastră. Cum ziceam mai sus, lumea se modernizează, există alternative la fiecare dintre ele două variante, totul se rezumă la a face ce este mai sănătos pentru tine.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

2 thoughts on “Stiţi efectele adverse a tot ce ingeraţi?

  1. incerc pe cat posibil sa mananc sanatos, crud sau gatit "slow". ma simt bine si cred ca stilul de viata adoptat si regimul alimentar imi priesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *