Tari de a caror existenta poate nu stiai

Micute paradisuri insulare sau colturi de tara minuscule ascunse in fundul Europei…iata cateva natiuni de care poate parca nu ai auzit dar care stralucesc datorita frumusetii si culturii lor.

Sao Tome si Principe.  Cele doua insule, Sao Tome si Principe situate in largul coastei de vest a Africii au o suprafata de doar 963 de kilometri patrati dar compenseaza aceasta lipsa oferindu-ne o natura somptuoasa si aproape virgina, mai ales in cazul insulei mai indepartate, Principe. Nelocuit pana la colonizarea sa de catre portughezi, in secolul al XV-lea, arhipelagul numara azi in jur de 200 000 de locuitori.

Saint-Marin. Cu cei 60 000 kilometri patrati ai sai si cu cei 30 000 de loucuitori, Saint-Marin, un micro-stat situat in nordul Italiei, ocupa locul cinci in topul celor mai mici tari din lume. Dominat de muntele Titano si cele trei fortarete medievale ale sale – sit clasat in patrimoniul mondial UNESCO – Saint – Marin este considerata cea mai veche republica din lume.

Kiribati. Aceasta natiune insulara din Pacific reprezinta un arhipelag alcatuit din 33 de atoli sau insule coraliene acoperind o suprafata de doar 810 kilometri patrati. Doar 20 din insulele sale sunt locuite de cei 108 000 locuitori ai tarii. Vizitatorii acestei natiuni minuscule vor gasi cele mai bune locuri pentru pescuit. Grabeste-te sa vizitezi acest colt de paradis pana mai exista deoarece nivelul ridicat al oceanelor ameninta sa o inghita cu totul.

Citeste si:  Marrakech orașul fabulos din Maroc

 

Tuvalu. Iata cea mai putin vizitata tara din lume…cu toate acestea, cea care se apropie cel mai tare de paradis. Vizitatorii care au ajuns deja la Tuvalu – o destinatie indepartata, situata in Pacificul de Sud – vor gasi o cultura poloneziana in floare, lagune magnifice si o multime de locuri ideale pentru scufundari.

 

Cu doar 25 de kilometri patrati, aceasta natiune alcatuita din 9 insule ocupa locul 4 in topul celor mai mici natiuni din lume. Mai mult de jumatate din populatia de 11 000 de locuitori locuieste la Funafuti, capitala. Odata aflat pe o alta insula simti ca ai naufragiat.

Vatican. Ai auzit cu siguranta de Vatican deja dar stiai ca pe vremuri a fost un oras-stat? Situat in Roma, acest stat are doar 40 de hectare. Condusa de Papa, aceasta mica natiune numara doar 1000 de locuitori. Vizitatorii pot ajunge simplu la Vatican, din Italia si sa viziteze Bazilica Sf. Petru, una din cele mai mari biserici din lume.

Palaos. Republica Palaos numara cateva sute de insule minuscule, situate in apropiere de Filipine si nu depaseste o suprafata totala de 458 de kilometri patrati si o opulatie de 21 000 de locuitori. Topografia sa variata care se intinde de la insula principala montana Babeldaob la insulele coraliene lipsite de relief face din Palaos destinatia ideala pentru drumetii sau pentru scufundari. Pe aceste insule si in apele lor se regasesc numeroase relicve din Al Doilea Razboi Mondial. Pentru vizitatori este neaparat nevoie sa semneze un pasaport in care se angajeaza ca vor explora totul cu precautie si grija.

Citeste si:  Escapada la cumparaturi in Londra

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *