Pentru a promova unele bunuri si servicii retelele sociale au devenit de-a lungul anului extrem de populare, folosite de numeroase magazine si companii deopotriva. Iata care sunt tendintele in retelele sociale pentru anul 2021.
Chiar daca anul 2020 este bulversat din punct de vedere economic si sanitar de Covid-19, aceasta pandemie a determinat firmele si companiile sa isi regandeasca si sa isi adapteze strategia social media, facand o serie de schimbari drastice.
Remixing: arta personalizarii a ceea ce exista deja. Aceasta expresie noua, remixing, face referire la continuturile deja existente. Nu iti spune nimic? Este ceea ce permit actualmente aplicatiile, precum TikTok. Obiectivul este acela de a oferi utilizatorului posibilitatea de a personaliza un buzz spre exemplu, adaptandu-l unui context nou.
Covid-19, nasterea unor preocupari noi. Cu aproximativ 1,2 miliarde de persoane testate pozitiv cu coronavirus actualmente, este important sa revenim asupra acestui aspect. Astfel, fiecare companie in parte trebuie sa devina un agent care sensibilizeaza clientii, continuand sa promoveze gesturile bariera, propunand solutii optime pentru a evita contactul fizic potential periculos. Ideea este aceea de a crea o comunitate responsabila, constienta de pericolele pandemiei actuale si adoptand masurile necesare pentru a se proteja si pentru a proteja semenii.
Nostalgia: un sentiment puternic pentru relansarea marcii. Marketingul nostalgiei se inscrie drept o alternativa interesanta intr-o epoca in care totul pare sumbru din cauza Covid-19. Pentru a imbunatati imaginea marcii tale si pentru a recastiga increderea consumatorilor tai in 2021, nu ezita sa apelezi la arhive. Trebuie sa iti amintesti de ceva pozitiv facut in urma cu ceva timp, chiar si in urma cu ceva ani. Marketingul nostalgiei este eficient in special in perioada unei crize, cum este cea pe care o traversam actualmente, perioada in care comunitatea risca sa fie mai depresiva.
Conversatia: pentru a intari legatura cu clientii. Nu este un fenomen nou: retelele sociale au devenit platforme de vanzare de cativa ani buni deja. Azi si in 2021, aceasta situatie este in continuare valabila. Si, in ciuda faptului ca unele tari au intrat in lockdown pentru a doua oara anul acesta, Covid-19 nu a disparut inca. Din pacate…este si normal ca unii client sa isi doreasca limitarea contactului fizic pe cat posibil. Drept urmare, ar trebui sa privilegiezi conversatia cu consumatorii tai. Nu este vorba sa le dai informatii cu privire la toate produsele tale ci sa le intelegi nevoile si sa ii directionezi spre cele pe care le consideri cele mai potrivite pentru ei. Alege cuvinte calduroase si invita-I la o discutie.
Jocurile video: noua platforma de socializare. Din cauza contactelor fizice restranse, jocurile video au permis adunarea unei comunitati care avea chef de distractie. Acest lucru nu se petrece doar pe retelele sociale generice precum Facebook. Gamerii se aduna si in unele spatii dedicate precum Twich, YouTube sau site-uri de streaming. Nu doar acesti consumatori joaca ci impartasesc in egala masura o multime de tutoriale pentru a-I ajuta pe ceilalti gameri aflati la inceput. Este esential sa nu uiti de acest tip de clienti.
Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.