Covid-19: Germania, Italia…cum se pregatesc aceste tari de Craciun in plina pandemie

In timp ce numeroase tari lupta cu al doilea val de coronavirus, sarbatoarea de Craciun se anunta a fi una compromisa pentru majoritatea. La fel ca si la noi in tara, unde Craciunul in familie este inca nesigur, din cauza cresterii cazurilor de coronavirus, vecinii nostri europeni nu stiu inca daca data de 25 decembrie va putea fi sarbatorita cum faceam in urma cu cativa ani. Majoritatea tarilor au luat masuri de restrictive pentru a preveni aparitia unui al doilea val. Haideti sa vedem cum se pregatesc unele tari pentru Craciun.

Anglia cunoaste actualmente al doilea lockdown care urmeaza sa se incheie pe data de 2 decembrie, dupa patru saptamani. Scopul acestui lockdown a fost reducerea numarului de contaminari pentru a le permite britanicilor sa sarbatorasca Craciunul alaturi de familie. Cei 56 de milioane de locuitori lucreaza pentru moment de acasa, daca este posibil acest lucru si nu ies decat pentru motive bine intemeiate precum a face miscare, a merge la farmacie sau la doctor sau pentru a face cumparaturile esentiale.

In Germania, un Craciun redus la cea mai simpla expresie a sa. Curba cu infectii Covid-19 pare sa se aplatizeze in Germania insa restrictiile vor exista multa vreme de acum inainte conform avertizarilor autoritatilor nationale. Angela Merkel a declarat ca exista posibilitatea ca restaurantele sa se deschida in luna decembrie. Concediile se vor da cu doua zile mai devreme, vacanta de Craciun va fi oferita mai devreme pentru a se limita pe cat posibil contactele inainte de Craciun. Unele targuri de Craciun au fost deja anulate si sejururile la ski nu sunt recomandate.

In Italia va fi un Craciun restrans, cu membrii familiei. Pe Facebook, prim ministrul Italian Giuseppe Conte a incercat sa ii linisteasca pe copiii din tara sa cu privire la sarbatorile de sfarsit de an. Acesta a zis ca Mos Craciun poate calatori peste tot si sa distribuie cadourile pentru toti copiii din lume, asa cum face de obicei. Acest mesaj este un raspuns pentru un copil de cinci ani pe nume Tomasso care i-a cerut sa nu il carantineze pe Babbo Natale.

Italia infrunta de cateva saptamani un al doilea val virulent de coronavirus si a depasit deja un milion de cazuri. Restrictii au fost luate pe plan local si national, in functie de gravitatea situatiei, de la o regiune la alta, insa medicii recomanda masuri mai energice, chiar si un lockdown. Drept urmare, Craciunul va fi pentru multi unul restrans, impreuna cu membrii familiei.
In Quebec lucrurile stau la fel. Prim ministrul din Quebec a propus un “contract moral” localnicilor pentru a lupta eficient impotriva propagarii coronavirus: se vor putea aduna in familie, timp de patru zile de Craciun si, in schimb, vor limita contactele cu o saptamana inainte si dupa Craciun. Ceea ce inseamna ca sunt permise adunarile in familie intre 24-27 decembrie. In schimb, li se cere sa nu aiba contacte sociale cu o saptamana ianinte si dupa Craciun localnicilor.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *