Terapia prin mersul pe jos

În secolul internetului şi  al telefoanelor inteligente,marile noastre plăceri sunt să ne tolănim pe canapea,să mânuim mouse-ul şi să butonăm telecomanda.De-a lungul unei zile stăm mai mult jos decât să exersăm mersul biped,să ne plimbăm,într-un cuvânt să facem mişcare şi să scăpam de sedentarismul zilelor noastre.

Mai ţineţi minte reclama aceea în care un căţel simpatic foc abia aştepta ca stăpânul să îl ia cu el la un magazin cunoscut?Cam aceeaşi bucurie ar trebui să o avem şi noi când trebuie să ne deplasăm pe undeva

E o iluzie că în weekend ne vom odihni zăcând toată ziua în pat !!! Dimpotrivă,stresul şi oboseala se vor instala mai confortabil în organism.Ar fi mai bine să ne relaxăm ieşind câteva ore în natură,parc sau chiar la shopping .fără ca acel undeva să fie bucătărie,sufragerie sau dormitor !!!!

În plus,plimbarea de plăcere îmbunătăţeşte ritmul cardiac,reglează respiraţia,tonifică muşchii şi arde caloriile .

Sedentarismul este boala acestor timpuri în care tehnologia a luat amploare şi mersul pe jos a devenit o raritate.

Consecinte?

Articulaţiile se rigidizează,circulaţia sangvină leneveşte,kilogramele în plus te năpădesc şi nici psihicul nu se simte în largul lui,fiind că depresia,nevrozele,indecizia,lipsa puterii de concentrare se instalează când activitatea fizică lipseşte.

Astfel,uităm că drumul spre o sănătate de fier poate fi bătut numai pe două picioare.

Citeste si:  Top idei de camping sau de cazari inedite pe care sa le incerci

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

3 thoughts on “Terapia prin mersul pe jos

  1. Sa nu mai vorbim de oportunitatea comunicarii fata in fata, pe care ne-o poate oferi o plimbare pe jos :) Vorba aceea…avem mii de minute ca sa nu ne spunem nimic. :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *