Top carti pe care toata lumea ar trebui sa le aiba in biblioteca

Exista anumite albume de ascultat macar o data in viata, filme de vazut absolut, castele de vizitat in cele patru colturi ale lumii, golfuri paradisiace unde sa te scalzi… dar si carti pe care trebuie neaparat sa le vizitezi si sa faca parte neaparat din orice biblioteca. Sunt clasice, adevarate must-have si capodopere. Carti care ar putea sa iti schimbe viata sau sa iti (re) dea gustul pentru lectura.

Carti care vorbesc despre iubire sau prietenie, despre dezvoltare personala, despre construirea propriei persoane, care ne face sa face sa reflectam, care evoca societatea sub un unghi diferit si care marcheaza spiritele cu adevarat.

Stefan Zweig, « 24 de ore din viata unei femei ». Iata o carte fulguranta, plina de pasiune. Doamna Henriette, o burgheza de la inceputul secolului 21 fuge cu un barbat mai tanar decat ea, pe care l-a intalnit de mai putin de 24 de ore. Acest act fara nicio urma de ratiune va duce la confidente minunate si bulversante.

Romain Gary, « Ai toata viata inainte ». Madame Rosa este o fosta prostituata care a cunoscut lagarul de la Auschwitz. Acum detine o pensiune pentru copii ale caror mame nu se pot ocupa de ei, la fel ca si Momo. Povestea este spusa din perspectiva lui Momo, fiind o carte plina de umor, dar si cu un substrat de tristete.

Citeste si:  Cinci carti de citit pe plaja

« Portretul lui Dorian Gray » de Oscar Wilde. Dorian Gray si-a dorit sa nu imbatraneasca niciodata si dorinta sa se indeplineste tot mai mult in fiecare zi. Tanarul dandy profita de fiecare sansa care ii apare in cale pentru a se bucura din plin de fiecare bucurie a vietii. Dar singurul sau portret pare sa poarte stigmatul timpului care trece.

« Strainul », Albert Camus. Este primul si cel mai cunoscut roman al autorului. Se urmareste aici povestea lui Meursault, personajul principal, care tocmai si-a pierdut mama.

« 1984 », George Orwell. Un roman esential pentru stilul SF, « 1984 » este cel care descrie un tablou apocaliptic al unui regim totalitar, unde logica nu mai exista. Iar lucrurile nefiresti devin peste noapte firesti.

Truman Capote, « Mic dejun la Tiffany ». Adaptat pentru marele ecran in anul 1961, celebrul roman al lui Truman Capote o aduce in scena pe Holly. Frivola si excentrica, viseaza la o casatorie care sa o ajute sa intre in lumea buna a societatii. Dar ajunsa fara voia ei intr-o afacere cu droguri, rateaza ocazia de a se casatori cu un tanar brazilian.

« Jane Eyre », Charoltte Brontë. Jane Eyre este povestea unei injustitii. Cea a unei tinere de origine engleza, nascuta saraca si crescuta de o matusa cruda care nu ii ofera deloc dragostea sa. Iar atunci cand se va intalni cu bogatul Mr. Rochester, destinul sau de va schimba pentru totdeauna….

Citeste si:  Autobiografiile de femei care sa te inspire

Umberto Eco, »Numele Trandafirului ». Aici puteti citi povestea calugarului franciscan Guglielmo de Baskerville ai a lui Adso, un tanar franciscan. Aici calugarii incep sa moara unul dupa altul iar cei doi devin adevarati detectivi.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *