Exista azi articole ale profesorilor care analizeaza relatia dintre ei si elevii sau studentii lor prin prisma teoriilor psihanalitice ale transferului (reactia elevilor fata de profesor) si contratransferului (reactia elevilor fata de profesor). Ca si in relatia psihanalist – pacient, reactiile se bazeaza pe relatiile anterioare ale profesorilor si elevilor si pe care le aplica in clasa.
Spre exemplu, un profesor poate sa nu agreeze un anumit gen de elevi, unii care completeaza spusele altor elevi. Aceasta neplacere a profesorului se poate baza pe o relatie din trecut, se spune intr-unul din articole, cu un coleg care ii facea la fel pe cand profesorul a fost elev.
De asemenea, articolele spun ca unii profesori pot sa lucreze mai greu cu un anumit gen de elevi pe cand altii nu. Iata ca psihanaliza ar putea duce la o mai buna relationare profesor-elev, scrie unul din autorii unuia din aceste articole.
Se mai spune ca profesorii tind sa simpatizeze elevii care le amintesc de ei la acea varsta.
In plus, elevii sau studentii pot spune ca profesorul le cere mult prea mult, facand o paralela cu relatiile dintre ei si parinti.
Teoriile psihanalitice ar putea ajuta la gasirea unor raspunsuri la problemele dintr-o clasa si eventual la o rezolvare a lor, spun articolele care se ocupa cu acest subiect.
Daca profesorul poate fi un pic psiholog, sa aiba unele cunostinte, de ce nu ar avea si cunostinte de psihanaliza? Cunoasterea sufletului uman este esentiala in relatiile cu alte persoane, oricand.
Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.