Trucuri pentru amenajare living mic

amenajare living mic 1

Multe idei de amenajare living mic contin trucuri pentru a face camera sa para mai spatioasa. Astfel de strategii pot transforma o zona care se simte ingusta intr-una confortabila si placuta din punct de vedere estetic. Decorati intr-un mod care maximizeaza lumina si spatiul. Acordati atentie modului in care utilizati culoarea, modelele si piesele mari. Acestea pot face o diferenta vizibila.

Este interesant sa incercati lucruri noi. Uneori, ideile traditionale despre decorarea livingului si mobila de living nu sunt cea mai buna solutie pentru un spatiu mic. In loc sa utilizati jaluzele pentru ferestre, utilizati draperii lungi, care curg spre podea, deoarece atrag atentia asupra spatiului vertical, extinzand astfel inaltimea camerei.

Camera dumneavoastra de living, indiferent de dimensiune, ar trebui sa poata functiona ca un spatiu pentru relaxare si divertisment. Iata cateva dintre modalitatile noastre preferate de a face spatiul sa para mai amplu.

Amenajare living mic – Decorarea cu oglinzi

Designerii adesea plaseaza oglinzi strategic in locuri mici pentru a face camerele sa para mai mari. Una dintre cele mai comune idei de amenajare living mic este de a aseza o oglinda mare intr-un loc central, pentru a crea un punct focal. Pentru a reflecta lumina si a adauga o ambianta placuta, puneti-o in spatele unei surse de lumina, cum ar fi o lumanare sau o lampa cu pandantiv. Daca este posibil, pozitionati o oglinda peste fereastra, astfel incat sa reflecte privelistea si sa dea iluzia unei alte ferestre.

Citeste si:  Electrocasnice inteligente si calitatea vietii

Amenajare living mic – Atrageti atentia in sus

O camera are o dimensiune verticala si una orizontala. Daca sufrageria are un tavan inalt, profitati din plin de spatiul suplimentar, decorand-o intr-o maniera care atrage privirea in sus. Draperiile din podea (parchet stratificat / laminat, etc) pana in tavan reprezinta o modalitate eleganta de a realiza acest obiectiv.

O alta idee este de a umple spatiul vertical cu piese de arta mici si medii. Aceasta tehnica va face ca spatiul sa para mai mare decat este de fapt. Asta pentru ca atrage privirea dincolo de spatiul orizontal de la nivelul ochilor, care se poate simti limitat.

Utilizati culori neutre pentru o amenajare de living mic

amenajare living mic - culori neutreUna dintre cele mai populare idei pentru un living mic este utilizarea de culori neutre pe pereti, podea, tavan si mobilier. O paleta de alb sau bej va extinde spatiul. Acestea dau impresia de extindere a peretilor.

De asemenea, nuantele delicate tind sa lumineze o camera prin reflectarea luminii. In plus fata de extinderea unei zone, o paleta neutra ofera sofisticare instantanee si creeaza un mediu calmant.

Amenajare living mic – Alegeti mobilier cu aspect usor

amenajare living mic - elemente usoareCand cumparati mobilier, luati in considerare greutatea sa vizuala. Acest concept se refera la greutatea perceputa a unui obiect bazat pe dimensiune, culoare si design.Alegeti piese care au un aspect usor deoarece, in general ,cele mai grele par sa constranga un spatiu.

Citeste si:  Alegerea cărucioarelor - misiune posibilă

Alegeti culori palide in loc de inchise si selectati piese de mobilier cu picior. Evitaati in acelasi timp mobilierul care este nesigur. Mesele din sticla vor ocupa mai putin spatiu vizual decat cele din lemn, lucru datorat transparentei materialului. Orice mobilier care nu obstructioneaza vizibilitatea va face ca zona sa para deschisa, primitoare.

Selectati mobilier de dimensiuni mici

amenajare living mic - elemente miciO lista de idei pentru o camera mica nu ar fi completa fara recomandarea de a alege mobilierul care nu va suprasolicita camera sau care pare sa domine spatiul. O canapea cu manere subtiri si un spate bine tapitat este mai indicata decat cea cu manere mai groase si un spatar acoperit cu multe perne.

Daca spatiul este restrans, puteti sa inlocuiti o canapea mare fie cu un fotoliu de calitate, confortabil, fie cu patru scaune in jurul unei mese de cafea. Cand alegeti scaune, luati-le in considerare pe cele fara manere, intru-cat acestea vor ocupa mai putin spatiu.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *