Cum sa te pregatesti pentru un interviu in limba engleza

Cum-sa-te-pregatesti-pentru-un-interviu-in-limba-engleza

Pregateste-te pentru un interviu in engleza, asa cum ai face pentru orice alt interviu. Acest lucru poate include cercetarea istoriei si misiunii organizatiei, determinarea timpului de necesar pentru a ajunge prompt la locatie, pentru a organiza materialele de prezentare si pentru a pune la punct un cv engleza.

Unele companii iti pot cere sa faci un test britanic de aptitudini in timpul interviului. Pentru a te ajuta sa te pregatesti fara costuri, mai multe site-uri web ofera teste gratuite de competente online in limba engleza.

Anticipeaza eventualele intrebari

Majoritatea intervievatorilor au o lista stabilita de intrebari, pentru a determina daca te potrivesti pentru job si organizatie in ansamblu. Exemple de intrebari ar putea include:

  • Cum te-ai descrie?
  • Care sunt calitatile tale?
  • Care sunt slabiciunile tale?
  • De ce vrei sa lucrezi aici?

Acorda-ti timp pentru a afla cum ai raspunde la aceste intrebari si la alte intrebari de interviu in limba engleza, si pregateste-te sa oferi exemple de la locurile de munca anterioare. Consulta anuntul locului de munca pentru a retine cuvintele cheie si calitatile candidatului ideal, pe care le poti evidentia. Evita memorarea raspunsurilor pentru a putea fi cat mai natural posibil in timpul interviului. Daca te afli intr-o situatie dificila si nu poti raspunde la o intrebare, nu te teme sa ceri intervievatorului sa repete sau sa reformuleze intrebarea. Acest lucru este complet normal si se intampla in multe interviuri care au ca cerinta engleza la job.

Pregateste-te pentru interviu

O modalitate de a-ti exersa abilitatile lingvistice este de face un joc de rol al interviului. Gaseste un prieten vorbitor de limba engleza, care poate actiona in calitate de intervievator, recitand intrebari de interviu in engleza si oferind feedback cu privire la raspunsurile tale. Alternativ, inregistreaza (pe telefonul mobil, pe computer sau pe alt dispozitiv de inregistrare) intrebarile si raspunsurile la intrebari in limba engleza. Reda inregistrarea pentru a vedea cum iti poti imbunatati raspunsurile.

In timpul jocului de rol, acorda atentie vitezei si claritatii discursului, pentru a te asigura ca raspunsurile sunt livrate si intelese in mod corespunzator. Unele persoane tind sa vorbeasca mai repede atunci cand sunt nervoase, dar prin practicarea vorbitului incet si clar in timpul jocului de rol, te vei simti mai relaxat si increzator in timpul interviului real.

Nu subestima importanta limbajului corpului

Studiile arata ca numai 7% din comunicare implica cuvant vorbit, 55% din comunicare se bazeaza pe comportamente non-verbale (cum ar fi postura si contactul vizual), iar 38% se bazeaza pe tonul vocii. Este putin probabil ca intervievatorul sa te pedepseasca pentru pronuntarea incorecta a unui cuvant. Asigurandu-te ca vorbesti cu incredere in timpul interviului, si poti face o impresie pozitiva.

Fiind multilingv este un avantaj major

In piata globala a locurilor de munca de astazi, abilitatea de a vorbi mai multe limbi la locul de munca reprezinta un avantaj major. Numarul de postari online de locuri de munca destinate lucratorilor bilingvi s-a dublat intre 2010 si 2015. Recrutatorii de locuri de munca cauta in mod activ indivizi care inteleg mai multe limbi.

Invatarea unei limbi noi necesita rabdare si dedicatie, doua trasaturi care te pot distinge de ceilalti candidati chiar de la inceput. Poti chiar sa te gandesti sa impartasesti povestea ta de invatare a limbii straine, ca un exemplu al aptitudinilor si calitatilor personale pe care le poti aduce organizatiei.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *