Turcia, destinaţii de vis

Situată între Marea Neagră la nord şi Marea Mediterană la sud, cu Marea Egee şi Marea Marmara la vest, Turcia este destinaţia ideală pentru a petrece un concediu de vis. Întinsă pe două continente, 97% din suprafaţa tării se află în Asia (Anatolia) şi 3% Europa (peninsula Balcanică), ca şi destinaţie turistică, Turcia, nu încetează să surprindă fiind una dintre destinaţiile principale a turiştilor din Europa şi nu numai. Conform unui top, realizat de către site-ul tuktuk.ro iată care sunt principalele 10 atracţii turistice din Turcia:

Teatrul Aspendos – construit în anul 155 e.n, teatrul din Aspendos este unul dinte cele mai bine păstrate teatre ale antichităţii.

Teatrul Aspendos

Plaja Patara – Patară este un adintre cele mai mari întinderi de nisip din regiunea mediteraneană având o lungime de 14 kilometri.

Plaja Patara

Pamukkale – despre Pamukkale s-a scris şi pe blogevent.ro. În limba turca Pamukkale înseamnă “castel de bumbac” fiind un peisaj aproape ireal şi vestit pentru terasele sale de culoare albă.

Pamukkale

Bodrum – oraşul Bodrum şi poate unul dintre cele mai cunoscute destinaţii turistice din Turcia.

Bodrum

Muntele Nemrut – cu o înălţime de 2134 metri, muntele Nemrut se afla în partea de sud-est a Turciei lângă oraşul Adiyaman.În anul 62 i.e.n., Regele Antioh I Theos din Commagene a construit aici un mormânt flancat de statui gigantice ce îl înfăţişau, doi lei, doi vulturi şi numeroase zeităţi greceşti şi persane.

Muntele Nemrut

Olüdeniz – faimoasa plaja datorită nuanţelor sale turcoaz. Olüdeniz rămâne una dintre cele mai fotografiate plaje din regiunea mediterana.

Olüdeniz

Moscheea albastră – Cu cele şase minarete ale sale şi arhitectura impresionantă, moscheea albastră îţi oferă nişte privelişti cu adevărat unice.

Moscheea albastra

Biblioteca lui Celsus – ruinele din Ephesus reprezintă o atracţie turistică populară, situate pe coasta de vest a Turciei.

Biblioteca lui Celsus

Hornurile de basm din Göreme – Cappadocia este vestită pentru formaţiunile sale stâncoase ciudate şi pentru moştenirea sa istorică unică.

Hornurile de basm din Göreme

Moscheea Agia Sofia – Adevărată capodoperă a ingineriei romane, cupola masivă (cu un diametru de 31 metri) acoperă ceea ce a reprezentat mai bine de 1000 de ani, cel mai mare spaţiu închis din lume.

Moscheea Agia Sofia

Dacă această prezentare şi-a atinsc scopul şi anume de a vă convinge să vizitaţi frumuseţile turiciei, atunci rămâne doar să căutaţi oferte de vacante in turcia la preturi ok pentru bugetul vostru. Nu uitaţi să luaţi cu voi şi aparatul foto.

Sursa: tuktuk.ro

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *