Handmade pentru bărbaţi

Parcă ne vine mai uşor să asociem cuvântul “handmade” cu lucruri pentru femei, cercei, inele, lanţuri şi tot felul de poşete, haine în trend. Dar foarte rar ne duce cu gândul la accesoriile pentru bărbaţi. De ce? Ei bine, pentru că barbaţii în general nu poartă aşa de multe bijuterii şi accesorii precum femeile. Ar fi brutal din partea mea să spun ca ei (bărbaţii), nu pot fi sofisticaţi şi pasionaţi de modă.

Poate că la noi încă nu este aşa dezvoltat acest concept, poate că într-adevăr unii barbaţi preferă ceasuri scumpe dacă vor să poarte ceva la mână. Dar asta nu ar trebui să împiedice cu nimic dorinţa de a avea ceva unic şi pe cât se poate de interesant. Handmade-urile în general au un atu: sunt de cele mai multe ori la preţuri accesibile.
În străinatate acest concept e mult mai dezvoltat: femeile oferă barbaţilor tratamente de “skin care”, tratamente faciale facute în casă, genţi şi portofele lucrate de mână, si de ce nu, bijuterii.

Pe la noi se obisnuieşte foarte mult ca acei barbaţi care se îngrijesc mai mult sa fie consideraţi gay. Masculinitatea înseamna poate să ştii să supravieţuieşti în sălbăticie (?!), dar cel mai important să ştii sa fii un bărbat al secolului al XXI-lea, să preţuiesti sănătatea, ce şi cum mănânci şi nu în ultimul rând, cum arăţi.
SPA-ul nu este doar pentru femei, nu doar ele sunt stresate şi au nevoie de atenţie specială. Trăim într-un mediu în care stresul este la ordinea zilei, epuizarea de zi cu zi se resimte şi în rândul bărbaţilor. Ei mereu se gândesc să ofere femeilor un weekend la SPA. (Nu ca ar fi un obicei aşa des întalnit în România).

De ce nu ar face şi ele asta? Sau de ce nu s-ar oferi ele să creeze un tratament 100% natural pentru ei? Raspunsul nu este că bărbaţii nu vor sau că ei preferă doar sportul. Cu siguranţă multe s-au gandit, altele chiar au şi făcut asta. Bărbaţii la prima vedere sunt mai sceptici, dar nu cred că este cineva care nu s-ar lăsa pradă tentaţiei, mai ales dacă acest ritual implică şi femeia.
Personal mereu am avut probleme în căutarea cadoulul perfect pentru el. Voi nu, fetelor? Şi mereu m-am gândit că vreau să fie unic, special, caracteristic lui. Eu am găsit soluţia! Accesoriile handmade sunt apreciate pentru originalitatea lor, iar dacă sunt facute de persoana care dăruieşte, atunci sunt şi mai valoroase. Ceea ce-mi place cel mai mult este că poţi personaliza! Poţi să te legi de orice amănunt, pasiune, dorinţă din viaţa lui. Poţi crea orice! De la o pernă pe care să se aşeze în faţa calculatorului la brăţări cu multe cureluşe.

Bărbaţi care creează
Hm…. dar cel mai interesant mi se pare faptul că bărbaţii au impresia că partea de creare li se atribuie numai femeilor. De ce? Şi bărbaţii pot fi creativi, fără limite! Făcând parte din lumea handmade-ului, am avut ocazia să cunosc baieţi care creează. Şi mă refer la baieţi care creeaza accesorii pentru femei chiar. E fascinant să vezi cum ideile, creaţiile ce ies de pe mâna lor, pot fi atât de sensibile şi pliabile atât de bine femeilor. Recunosc că ei, ca şi creatori, au mereu tendinţa de a lua o notă mai serioasa; ei nu for crea fluturaşi coloraţi, lanţuri din perle sau inele aurii.

Ce bijuterii poartă bărbaţii?
Aici un topic foarte interesant. Unii bărbaţi nu poartă nimic, niciodată. Unii poartă ceas sau un pierce. Alţii sunt fascinaţi de brăţări. La capitolul lanţuri pentru gât şi inele, se înregistrează cei mai puţini. Care ar fi motivul? Prea gay? Prea extravagant? (Nu cred – nu doar femeile vor să fie extravagante). Sau poate pur şi simplu din comoditatea de a nu schimba lanţurile ca şi hainele, asa cum fac femeile. Am avut totusi ocazia de a întalni baieţi în pas cu ultimele trend-uri, băieţi care au preferinţe de la culori, la metale, materiale.

Ce haine poartă bărbaţii?
Hainele sunt cu siguranţă ceva dupa care aleargă atât baieţii cât şi fetele. Că este vorba de moda din Franţa, că este vorba de moda din ţara noastră, toţi băieţii vor să fie sofisticaţi şi să impresioneze prin gusturi. Unii o vad ca pe o etichetă, dar alţii pun pasiune. Cred că orice fată e impresionată de această atitudine, nu? :) Este bine cunoscut ca 1 din 3 bărbăţi poartă hainele alese de parteneră. Nu văd nimic rău în asta, cred chiar ca e un lucru productiv, iar bărbaţii ajung să-şi creeze un stil. Unora le e jenă să încerce ceva nou, poate şi din comoditate. Voi ce părere aveţi?

Acestea fiind spuse, vă invit să vizualizaţi noua mea colecţie de accesorii pentru bărbaţi în care am îmbinat tot felul de idei pe cât de simpliste, pe atât de amuzante, mai ales în confecţionarea insignelor. Vă aştept! : )

– Lungu Georgiana (FelicityStore) –

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

2 thoughts on “Handmade pentru bărbaţi

  1. Unele sunt foarte dragute, imi place ideea de handmade pentru barbati. Un accesoriu ales cu cap si bun gust poate imbunatatii o tinuta :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *