Zeii din carton sub ploaie

Și gata cu titlurile.
Și gata cu titlurile.

“[…] era o poveste incredibilă, dar era o minciună”, acesta e un fragment din mărturisirea lui Lance Armstrong cu privire la dopaj. O minciună, deci. Nu ar trebui să-l judece nimeni pe ciclist, după cum spune, a făcut totul pentru a câștiga. Poate puțin prea mult.

A fost un zeu care a stabilit destul de multe standarde. A devenit cavalerul bicicletei, alergătorul pe două roți. Mi-aduc aminte că prima dată când am aflat mai multe despre el a fost la o emisiune care acoperea modificare motocicletelor. Voia una pentru fundația lui Livestrong. A obținut-o. Îmi aduc aminte că au proiectat rezervorul după casca lui, iar undeva pe motocicletă au marcat titlurile lui. Au făcut o emblemă în plus, pentru că era pe cale să mai câștige un titlu. Și l-a câștigat, dar doar cât să le piardă pe toate acum.

El a fost un zeu al sportului, dar ca orice zeu din acest domeniu a făcut o prostie. Și-a pus mâna pe gât și a strâns. Venele i s-au zbătut sub mână, a simțit cum se sufocă, apoi a murit. Și a renăscut ca om, un om pătat de alt păcat decât cel originar, și anume al dopajului. Este un stigmatizat, cum ar veni. Maradona l-a primit lângă el, acolo unde mai sunt mulți alții. S-au aliat în clubul foștilor zei și-și beau în tihnă berea în bodega lor la masa pe care stau postate performanțele.

Citeste si:  Egoismul este un lucru chiar atat de rau?

Continuarea este disponibilă aici, la sursă.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *