Automedicaţia

Tocmai am văzut cea mai nouă campanie a lui Blogatu.Ro. „Medicamentele nu sunt bomboane”. În cea mai mare parte acestă campanie implică aducerea la cunostiinţă oamenilor de prin toate colţurile ţări noastre, în special părinţilor care îşi trateză copii cu fel de fel de medicamente fără a consulta un medic în prealabil, că aceste „bomboane” nu ne fac doar bine.

În primul rând trebuie să înţelegem faptul că în ultimul secol industria de medicamente a luat o întorsură culminată, de la acele farmacii magistrale care preparau prafuri, unguente, creme, etc., la fabrici care scot medicamente pe banda rulantă. Datorită numărului mare de cereri, de-a lungul timpului anumite substanţe active au ajuns să fie eliberate fără prescripţie medicală. Indiferent de simplitatea produsului, orice tip de medicament are efectele sale adverse, deoarece sunt substanţe chimice pe care noi le ingerăm.

De ce trebuie părinţii să înţeleagă importanţa consultului medical când vine vorba până şi de o simplă aspirină? Tocmai din pricina acelor efecte adverse de care vă vorbeam mai sus. Cum ar fi în cazul asipirinei, care are ca si sunbstanţă activă Acidul Aceticlsalicilic, acestă se încadrează din punct de vedere farmaceutic in grupa Anti Inflamatoarelor Non Steroidiene. Acest lucru însemnând faptul că aspirina are efecte diferite în funcţie de doză. Ca să nu vă plictisesc cu nenumăraţi termeni medicali găsiţi mai multe detalii aici. Un lucru foarte important de ştiut în cazul aspirinei este faptul că aceasta are efecte secundare nocive asupra stomacului, în cele mai multe cazuri utilizarea Acidului Acetilsalicilic duce la gastrite şi ulcere.

Citeste si:  Handmade pentru bărbaţi

În zilele noastre totul este mult mai simplu mai ales în ceea ce priveşte prospetele mămici, se găsesc pe piaţă incredibil de multe produse menite să imite laptele matern şi efectele acestuia asupra nou-născutului. Acel lapte praf super cunoscut vine acum în diferite forme şi ambalaje special pentru a ajuta copilul să se dezvolte, dar oare se întrebă cineva care sunt substanţele adăugate acelui praf? Sau este de ajuns să scrie pe cutie faptul că are în compoziţie toate vitaminele si mineralele? Ei bine din punctul meu de vedere aici începe auto-medicare copiilor. Ce-i drept laptele acela îşi face efectul , ajută la dezvoltare copilului, dar nu fără costuri pe termen lung, câteva exemple ar fi un sistem osos slăbit, datorat creşterii bruşte, lipsuri de Ca, Mg, F şi mai ales de Fe, lucru care duce la anemi.

Un alt exeplu de medicamente care nu ar trebui date copiilor fără un consult medical sunt acele siropuri de tuse,care pe lângă faptul că sunt produse pe bază de glicerină pentru a da un gust plăcut astfel crescând complianţa copilului, dozele trebuie respectate cu atenţie, deoarece în majoritatea cazurilor substanţa activă din ele are efect asupra centrului respirator din creier. Alt aspect la acestor siropuri este data de expirare, ele expiră în general la 1 lună de la deschiderea flaconului, deci în cazul în care tratamentul implică folosirea a doar jumătate de flacon, restul trebuie aruncat.

Citeste si:  De ce o bați?

Sunt destule astfel de exemple şi chiar mai multe medicamente care se eliberează fără prespricţie medicală, medicamente de care populaţia tinde să abuzeze pentru că „ne fac bine”. În concluzie chiar dacă puteţi cumpăra enorm de multe tipuri de pastile de la farmacii, cel mai sigur, consultaţi medicul înainte de a începe un tratament el vă poate spune dacă este sau nu sigur pentru dumneavoastră sau copilul dumneavoastră.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

3 thoughts on “Automedicaţia

  1. ne-am obisnuit sa ne cumparam medicamente dupa ureche, si sa apelam la ajutorul medicului pe ultima suta de metri. purtam si noi parte din vina, si sistemul pentru ca permite eliberarea medicamentelor. sustin si eu aceasta campanie !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *