Alcoolul-problema majora in randul adolescentilor

alcool

Considerat a fi principala cauza a producerii accidentelor rutiere, alcoolul este mai mult decat atat, deoarece este problema majora in randul tinerilor, in masura in care din ce in ce mai multi indivizi cu varsta peste 14 ani incep sa guste din produsele cu alcool.

Consumat in cantitati mari, alcoolul are unele dintre cele mai grave consecinte asupra organismului uman, incat cei mai multi recurg la acte de violenta fizica si verbala, care in cele din urma conduc la alterarea relatiilor dintre membrii familiei sau a relatiilor de prietenie.

Alcoolul-problema majora in randul adolescentilor

Adolescentii sunt cei mai predispusi la consumul de alcool, datorita anturajului. Rar, intalnim adolescenti care la o iesire in oras sa nu consume cel putin o bautura fara alcool, iar majoritatea dintre ei, desi nu au limita legala de a consuma alcool, o fac in mod voit si controlat. Cu toate ca sunt multe reclame si organizatii menite sa impiedice consumul de alcool in radul adolecentilor, acestea se pare ca nu au mare efect asupra tinerilor.

Consumat zilnic, alcoolul cauzeaza in timp tulburari de somn, cosmaruri si de cele mai multe ori frica de apropiati, complexe de inferioritate, izolare, decadere fizica si psihica. Cele mai multe efecte ale consumului de alcool in randul adolescentilor sunt arhicunoscute incat sistemul nervos nu mai poate da randament la limite normale, iar cei mai multi tineri nu se mai pot concentra pe derularea activitatilor scolare, cauzandu-le un ritm scazut al notelor.

Mai mult de atat, alcoolul distruge neuronii in mod treptat, incat un numar diminuat al acestora cauzeaza efecte vizibile in scaderea functiei memoriei si a limbajului, in capacitatea de intelegere si gandire, astfel incat se pierde simtul discernamantului consumarorilor. Adolescentii supusi viciului alcoolului manifesta o stare emotionala aparte, prin indispozitii frecvente si bruste a propriilor comportamente cauzate de lipsa consumului acestuia.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *