Alege cu atentie scoala de soferi si instructorul auto

scoala de soferi auto

Carnetul de soferi este unul dintre cele mai dorite documente de catre toti tinerii care ajung la varsta majoratului, varsta la care li se permite sa sustina examenul pentru permis de conducere. Toti doritorii de permis sunt obligati sa treaca printr-un proces de pregatire si formare atat teoretica cat si practica sub stricta indrumare a unor instructori auto competent.

Toate scolile de soferi atestate trebuie sa puna la dispozitia elevilor, cursuri de pregatire care se desfasoara in mod normal pe o durata de 24 de ore de formare teoretica si 26 de ore de condus un autoturism. In functie de categoria A, B, C, D, E de permis, acest numar de ore poate varia.

Scolile de soferi trebuie sa ofere cursantilor toate materialele de care acestia au nevoie si sunt obligate sa tine pasul cu noile modificari si reglementari din codul rutier.

Criterii conform carora o scoala de soferi este considerata buna

Preconceptia conform careia scolile de soferi cele mai cunoscute sunt si cele mai bune este cauza din care multi tineri fac alegerea gresita. Multe scoli de genul acesta se bazeaza pe popularitate si pun mai putin accent pe calitatea serviciilor.

Cel mai important lucru este ca atunci cand se alege scoala de soferi, sa se tina cont de o serie de reguli foarte importante:

1. Pretul scolii de soferi nu trebuie sa influenteze cu nimic decizia cursantului

De multe ori pretul platit pentru scoala de soferi reprezinta o cheltuiala substantiala, iar in foarte multe cazuri o cheltuiala aparent mai mica poate ajunge sa devina in timp o cheltuiala mare. Daca cursurile si serviciile scolii de soferi nu sunt indeajuns de bune pentru a pregati cursantul in totalitate, acesta poate pica examenul si va fi nevoit sa o ia de la capat. Astfel, cheltuielile pentru taxe de sustinere din nou a examenului auto, ore de condus suplimentare si posibila reinnoire a unor documente se cumuleaza si pot ajunge la sume foarte mari.

2. Pregatirea si serviciile pe care scoala de soferi o pune la dispozitie

Salile de curs, pregatirea teoretica si materialele acre iti sunt puse la dispozitie de catre scoala de soferi trebuie sa fie in conformitate cu noul cod rutier. Cursantii trebuie sa aiba posibilitatea de a alege tipul sau modelul de masina pe care urmeaza sa invete sa conduca. Indiferent daca este vorba de o masina pe motorina sau benzina sau o marca straina, scolile ar trebui sa aiba in dotare un numar cat mai mare de autoturisme din care cursantii sa poata alege.

3. Atentie la rata de promovabilitate a scolii de soferi

Rata de promovabilitate afecteaza direct sansele de promovare la examen. Desi aceste sanse tin in mare parte de determinarea si seriozitatea cursantului, exista cazuri in care elevii nu au reusit sa se pregateasca bine pentru examen din cauza lipsei de servicii bune din partea scolilor de soferi.

Cum alegi un instructor auto bun

Alegerea instructorului este la fel de importanta ca si alegerea scolii de soferi pentru ca acesta va fi responsabil pentru formarea ta ca viitor sofer si participant la trafic. Nimic nu poate determina cu exactitate daca un instructor este bun sau nu, dar primul lucru care trebuie facut inainte de a alege instructorul este purtarea unei conversatii scurte cu acesta pentru a clarifica anumite lucruri.

Lucruri de care ar trebuie tinut cont atunci cand alegi un instructor auto

  • Experienta pe care instructorul o are la scoala de soferi
  • Vechimea reprezinta un bonus dar nu este mereu si un lucru bun. De multe ori instructorii tineri sunt mai devotati muncii lor si prezinta mai mult entuziasm.
  • Caracterul instructorului
  • Personalitatea instructorului este de maxima importanta avand in vedere ca el va fi persoana care va sta in dreapta cursantilor in trafic.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *