Am luat Aur la Olimpiada Internationala de Mate. Asa, si?

data: 16 iulie 2012 

ora: 12 deîmpărţit la 35

Sunt vreo şase. Cinci băieţi şi-o fată. Doi dintre ei au benoacle.

    “Feţe de tocilari”, aşa gândeşte lumea despre ei! Plus vreo doi-trei profesori, dintr-ăia de au 15şpe milioane de lei vechi si halesc conserve în deplasările peste graniţă, ca să pună deoparte diurna şi s-o utilizeze la “trei stele”, ultra all inclusive, în Grecia, alături de soţia sa, o “mâhnită”de profă de biologie.

    La aeroport nu-i bagă nimeni în seamă, dar deasupra capului, unul dintre dascăli ţine o tăblie pe care scrie: “România”. Aeroportul se întrebă: “Ce e, mă, cu amărâţii ăştia?” Au nişte tricouri galbene pe ei, iar la gât le atârnă medalii. La unii, de aur. “Dacă sunt sportivi, de ce dracu nu e ciorchinele de camere TV pe ei?” continuă întrebările. Aaaa, uite, au şi-un steag. Un tricolor! Când îl afişează, o fac cu mândrie. “Bă, esti nebun?! Ăştia chiar mai cred în chestia asta cu reprezentarea cu cinste a ţării, cu… Cine naiba sunt?”

     Da, chiar aşa, cine naiba sunt de nu-i bagă nimeni în seamă, în afară de rude?

1. Omer Cerrahoglu

     Primul cu benoacle. Clasa a XI-a, vine din Maramu’, din Baia Mare. Avea 14 ani când cucerea prima medalie de aur, la Bremen, Germania, în 2009. N-a vrut să dezamăgească, aşa că acum a venit tot cu cel mai preţios metal la gât.

Citeste si:  Cum se tunează un cal

2. Radu Bumbăcea

    Fără benoacle. A luat – culmea nesimţirii! – BAC-ul, la “Tudor Vianu”, în Bucureşti. Aur la Amsterdam şi în Kazahstan. Adoră literatura, ştiinţele si-a fost, deja, acceptat la Cambridge. Pentru cei care n-au timp să caute pe Google, băieţii de aici au pornit la drum Universitatea în 1209, cam pe vremea când noi ne apucam de cnezate si voievodate.

3. Ioana Tamaş = la 18 ani a primit premiu pentru întreaga activitate

    Singura fată din lot – fără nici o legătură cu fotbalistul! De când era în şcoala generală, la Nr. 79, rupea pe matematică. În primăvară a primit premiul “Laurenţiu Panaitopol” pentru întreaga activitate de olimpic pe parcursul şcolii! Poftiiiim???!!! N-are nici 20j de ani şi primeşte diplome pentru “întreaga activitate”?!

    A, şi ea are benoacle. Unii poartă ochelari din cauza jocurilor pe calculator sau Wifi. Ei, pentru c-au citit prea multe cărţi.

4. Tavi Drăgoi

    E pasionat de chitară, informatică şi electronică. A luat doar “argint”, dar a fost acceptat, deja, la Harvard!

    Completare. “Harvard” desemnează o Universitate din SUA, fondată la 1636, cu 140 înainte ca americanii să se pună pe făurit state. Pur statistic, pe aici au trecut 75 de omuleţi care au luat premiul Nobel la diferite discipline!

Citeste si:  Cadouri ideale, indiferent de varsta. Sfaturi si recomandari

5. Alb benoclist, Fane (Ştefan) Spătarufrom Alexandria – atenţie, Alexandria de Teleorman, nu de Egipt! S-a “încălzit” pe plan local, la Balcaniada din Turcia, de unde a venit cu aur. Acum a coborât o treaptă, a luat doar argint, dar e mezinul trupei, are şanse.

6. Fane (Ştefan) Ivanovici

    Vine din Bacău. Cei mai buni prieteni ai lui? Newton, L’Hospital, Gauss…

 7. Radu Gologan e coordonatorul. Prof în Poli, în Bucuresti. 10 ani ca preşedinte al Comisiei Naţionale a Olimpiadei de Matematică. 40 de articole de cercetare, peste 30 didactice, cărţi, bla-bla-bla. Le-a vorbit unor studenţi din Rusia, Franţa, SUA, Germania.

     În concluzie, nişte tocilari! Iată Delegatia României participantă la Olimpiada Internaţională de Matematică. Locul 1 pe Europa şi locul 10 în lume (din 100 de ţări, într-un clasament neoficial). Două medalii de aur luate în Argentina, la Mar del Plata, la cea de-a 53-a ediţie.

    Pe cine interesează, însă, o astfel de ştire? În ţară avem 120.000 de nebacalaureaţi.“Pacyno” se dă cu gel când merge să afle rezultatele la BAC. La Iaşi, de trei ani, la acelaşi liceu,NIMENI n-a luat examenul. Iar noi vorbim despre nişte puşti de 16-18 ani care uimesc lumea!

    Gata, şi aşa povestea e cam lungă… Apropo, aţi aflat că nea Gigi s-a suit pe maşină şi-a dirijat circulaţia, la trei dimineaţa, în Mamaia? Wow!…

Citeste si:  Burta să fie, dar s-o știm utilă

via mail

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

6 thoughts on “Am luat Aur la Olimpiada Internationala de Mate. Asa, si?

  1. Stiu cum e sa nu te bage nimeni in seama. Am mers toata scoala la olimpiade, din a 5-a pana in a 12-a. Am facut parte cu mandrie din generatia olimpicilor la mate, info si filozofie. Am o prietena care preda la Sorbona pentru ca a luat premiul 1 la filizofie la un concurs mondial…
    Acum, ii cam doare in partea dorsala de olimpici. Dar tot ei pleaca in afara sa termine studiile si sa lucreze, asa ca bravo lor ca trag din greu si dupa ce termina scoala!

  2. Nu-i bai, că-i apreciază importatorii de creiere din America sau Canada și-o să-i aclimatizeze la vreo Universitate sau institut de cercetări de pe acolo, suvicient de motivati salarial ca să le trecă dorul de Românica, unde își plăteau din banii familiei performanța.

  3. Mai nimeni nu face performanta pentru a fi bagati in seama de presa, bloggeri etc… Acesti copii conteaza pentru parintii lor, pentru prietenii lor si pentru cei care sunt ca si ei tot olimpici. Daca esti olimpic nu inseamna ca trebuie sa ti se puna covorul rosu peste tot pe unde te duci. Titlul de olimpic spune despre tine ca ai reusit sa castigi o batalie si asta inseamna ca ai ce'ti trebuie sa castigi si altele, dar reusita nu e nici pe departe garantata. Lor li se asterne inainte un viitor cu mai multe oportunitati dar cu o medalie nu vine si intelepciunea de a alege o cale sau alta, pe umerii lor vor apasa decizii grele de acum inainte. Vor veni clipe in care se vor intreba "sa fac sau sa nu fac un doctorat", "sa raman in industrie sau sa merg in mediul academic", "sa caut sa investesc din timpul meu si in Romania sau sa raman in afara"?

    Ei par intr'adevar alta specie fata de cei care nu au luat bacalaureatul, desi fiecare ar trebui judecat si in functie de unde a pornit si de cat i s'a dat, nu neaparat de cat a realizat.

  4. poate suna cliseu, dar hai sa fim seriosi… o faci pentru tine. Ca daca te duci cu premiile alea in afara te baga aia la universitati si nici nu termini bine ca te trezesti cu n-spe mii de contracte si oferte de munca la diverse companii prestigioase.
    Da, e aiurea ca nu se incurajeaza actiunile de genul asta, dar n-are sens sa plangem noi de mila geniilor, ar trebui sa planga ei de mila mediocrilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *