Ce nu stiai despre turnul Eiffel

Nici un alt monument nu este asociat mai mult cu Franta decat turnul Eiffel din Paris. Acesta a fost finalizat acum 125 de ani. Perioada de constructie s-a intins pe 2 ani, 2 luni si 5 zile.

Turnul Eiffel a servit drept poarta catre Exposition Universelle in anul 1889 pentru a onora centenarul de la asedierea Bastiliei.

Turnul Eiffel Nu a fost creatia lui Gustav Eiffel. Initial acesta nu a avut un interes desavarsit asupra acestui proiect. Inginerii sai Maurice Koechlin si Emile Nouguier au fost cei ce au proiectat turnul. Mai tarziu Eiffel a cumparat planurile si dreptul patentului.

Daca ar fi si exemplificam in numere munca depusa in ridicarea turnului Eiffel am ajunge la 300 de muncitori, 18 038 piese de otel, 2.5 milioane nituri, 10 000 tone de material, 300  metri inaltime.

Turnul a fost construit ca fiind un simbol al stiintei moderne. La momentul in care turnul era construiti o alta tehnologie era inca in inceputuri – fotografia. Pe masura ce turnul a fost ridicat, mult fotografi au surprins momentele in care acesta era construit.

La timpul constructiei Turnul Eiffel a fost una cea mai inalta constructie din lume. Titlu ce l-a detinut pana in anul 1930 cand s-a construtit Chrysler Building in New York care avea 319 metri intaltime.

Lifturile din turnul Eiffel nu au fost operationale in prima faza. Pe data de 6 mai cand a fost deschis pentru prima data pentru public cei 30 000 de vizitatori au fost nevuiti sa urce cele 1710 trepte pana in varf. Lifturile au devenit operationale abia incepand cu data de 26 mai 1889.

Inaltimea turnului se modifica in functie de sezon. Diferentele de temperatura dintre iarna si vara ajung sa modifice intaltimea turnului. Mai exact acesta se inalta si scade in inaltime in functie de sezon cu pana la 15 centrimetri.

Initial turnul a fost construit pentru a fi folosit doar 20 de ani. Dupa ce armata si guvernul francez au decis ca nu mai au nevoie de turn in anul 1909, Parisul a decis sa mentina turnul.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *