Sistemul de supraveghere invins de aptitudinile elevilor

Dincolo de a fi corect, de demnitate si seriozitate un examen este mai mereu luat in considerare ca si nevoie de a gasi o solutie pentru trisat, copiat. Si cum elevii nu duc lipsa de creativitate isi pun in aplicare diversele metode ce combat pana si sistemul de supraveghere. De la profesori la camere nimic nu ii mai sperie.

Sistemul de supraveghere da gres

Dovedindu-se aliati ai elevilor profesorii sunt ingaduitori si mai permit susoteli sau o oarecare libertate in timpul examenului. Insa pentru ca acele camere nu au cum sa fie evitate se necesita o intreaga strategie care sa puna la punct modul  in care se pacaleste supravegherea. De la casti la clasicile copiute asezate strategic pe picioare exista o sumedenie de exemple. Riscul vine si el insa cum altfel daca sistemul in sine nu mai este de speriat, daca totul este permisiv.

sistemul de supraveghere

Cum acele camere de supraveghere nu inregistreaza si sonor este destul de usor sa se vorbeasca, elevii sa impartaseasca cunostintele unul de la celalalt. Altii au gasit un “sprijn” in profesori care au soptit solutia cum se putea mai subtil. Insa pe departe cele mai inventive dispozitive sunt cele de era moderna, de la castile hands-free la ceasurile inteligente, de la cerneala invizibila la pixul cu Bluetooth. Orice ar putea ajuta, orice este o sansa de promovare acolo unde straduinta a dat gres. Insa mai exista o parte unde intreg sistemul da gres, acolo unde profesorii supraveghetori sunt fie cei care fac parte din cadrul didactic al scolii, fie cei care au ceva cunostinte mai vechi in randul elevilor, maselor de elevi sau chiar in randul profesorilor care pun o vorba buna pentru cei pe care i-au  instruit.

Citeste si:  Bucurie - studiile sustin ca este cel mai frecvent sentiment

Cazuri poate izolate  insa care scot la iveala inca o data ca pana si sistemul de supraveghere cu camere este unul departe de a fi perfect. Solutia ar fi ca pentru fiecare an de examen de bacalaureat sa se vina cu o noua metoda de supraveghere caci in necunostinta de cauza elevii ar fi mai putin tentati sa faca ceea ce altii au dat ca si exemplu.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *