Coronavirus, o noua epdemie ingrijoratoare

Un virus necunoscut a aparut in centrul Chinei si duce la propagarea unei noi epidemii nelinistitoare. In acest sens, China a luat masuri drastice de carantina care privesc peste 50 de milioane de persoane, in timp ce alte cazuri deja incep sa fie semnalate si in alte tari.

In data de 31 decembrie 2019, China si OMS a semnalat mai multe cazuri de pneumonie in orasul Wuhan. Dar virusul remarcat nu seamana deloc cu nici un alt virus cunoscut sau aparut pana acum. Iar in data de 7 ianuarie 2020, China a confirmat ca este vorba despre o noua epidemie de virus, botezat temporar „2019-nCoV”, din familia Coronavirus.

Inca de la prima notificare a cazului de la Wuhan din data de 31 decembrie, numai putin de 1300 de cazuri de infectii cu acest virus au fost semnalate. 20% din aceste cazuri sunt grave si 41 de persoane au murit deja.

Trebuie sa subliniem faptul ca multe persoane din domeniul medical au fost si ele infectate sau contaminate un lucru care a dus la intarirea masurilor de preventie si de control contra virusului in spitale.

Care este originea acestui nou virus? La fel ca si majoritatea tipurilor de virusi care sunt capabili sa provoace epidemii masive si mortale, acest tip nou de virus are originea in promiscuitatea relatiei cu animalele, cel mai adesea tinute in locuri inguste sau mici, chiar daca acest lucru este doar inca la stadiul de ipoteza. Acestea fiind spuse, cvasi-totalitatea cazurilor confirmate de infectare au o legatura directa sau indirecta cu o piata de produse proaspete de fructe de mare sau de inaripate vii din Wuhan.

Citeste si:  Beneficiile masajului la picioare inainte de somn

In timpul anchetelor preliminare, esantioane de la mediul din piata de peste de la Wuhan au fost prelevate si rezulatele au fost pozitive pentru virusul 2019 –nCoV. Si totusi, anumiti pacienti, a carei infectare a fost determinata in laborator, au declarat ca nu au fost in acea piata. Dar numeroase cazuri continua sa fie semnalate aici si in provinciile din China.

China pune in carantina in jur de 56 de milioane de persoane. Este fara indoiala o masura inedita la nivel mondial. Dupa ce trei orase din provincia Hubei au intrat in carantina, aceasta s-a extins la 56 de milioane de persoane, practic intreaga provincie Hubei.

Coronavirus poate sa aiba consecinte grave asupra persoanelor sensibile, fragile precum sugari, femei insarcinate, persoane in varsta sau cu maladii cronice. Acest virus se poate trasmite de la o persoana la alta pe cale aeriana in contact cu secretile sau cu obeictele contaminate, mai ales in perioada mai rece. La ora actuala nu este nici un vaccin disponibil sau tratament specific pentru acest virus.

Organizatia Mondiala a Sanatatii da cateva sfaturi populatiei pentru a reduce riscul general de a transmite infectii respiratorii acute:

  • evitati orice contact mai apropiat cu persoanele care sufera de infecti respiratorii.
  • spalati-va cat mai des pe maini mai ales dupa un contact cu o persoana bolnava sau cu mediul sau.
  • persoanele care prezinta simptome de infectii respiratorii ar trebui sa respecte regulile de igiena aplicabile in caz de tuse.
Citeste si:  Râd de-o viață!

 

 

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *