Marile puteri ale lumii au inceput o cursa fara precedent pentru a produce primul vaccin contra noului Coronavirus. Cu riscul insa, de a sari peste unele etape. Abordarea mai unitara a Uniunii Europene, este mai inteleapta. Din momentul in care pandemia de Covid-19 a inceput sa aiba dimensiuni geopolitice, cautarea unui vaccin, a devenit inevitabil, obiectul unei rivalitati intre marile puteri.
Tara, care oferea prima, obiectul imunizarii contra noului virus, putea sa aiba cele mai mari avantaje, indiferent de greselile pe care le putea face pe parcurs. Mai ales in ceea ce priveste gestionarea crizei sanitare. Organizatia Mondiala a Sanatatii urmareste indeaproape peste 170 de proiecte contra SARS COV-2 in intreaga lume.
China, de unde se spune ca a pornit pandemia, ar trebui sa aiba mijloacele necesare pentru aceste cercetari, afirma, de altfel, ca este destul de avansata. In iunie, Pekin a facut appel pentru a gasi voluntari care au activtati in strainatate pentru a testa doua vaccinuri. 20 000 de persoane din America Latina, Maroc, Emirate sau Rusia primesc deja acest vaccin. China promite de altfel, sa aprovizioneze tarile cu care vrea sa mai aiba relatii politice mai ales, Asia de sud-est.
Coronavirus in lume- cursa pentru vaccin continua. Surpriza a venit de la Moscova, atunci cand presedintele Vladimir Putin a anuntat pe 11 august, ca a fost inregistrat primul vaccin contra noului virus. Asta spre marea mirare a puterilor internationale pentru care, lucrarile din laboratoarele rusesti inca mai erau la un stadiu preliminar. Se pare astfel, ca Putin va livra un miliard de doze precomandate in 20 de tari, incepand cu data de ianuarie 2021. Un al doilea vaccin va fi intregistrat, se pare, in septembrie 2020, fara procedeul de testari care este recunoscut din punct de vedere international.Rusia va experimenta vaccinul sau pe 40 000 de persoane.
Donald Trump nu putea sa ramana nici el deoparte. Mai ales ca mai sunt trei luni pana la alegerile prezidentiale. Fara sa astepte vaccinul, Trump a anuntat in 23 august o reusita istorica in tratarea noului Coronavirus. Asta s-a intamplat datorita autorizarii unei transfuzii de plasma sanguina de la persoanele vindecate inspre cei care sunt internati in spital. Un tratament insa, a carui eficienta lasa multi oameni inca foarte sceptici. Agentia americana a medicamentelor este care care a autorizat aceasta urgenta. Aceasta agentie a mai aprobat de altfel, urgent hydroxyclorocina, pe care mai apoia a suspendat-o.
Financial Times, considera ca Trump va face presiuni asupra Agentiei pentru a accelera proiectul vaccinului de la grupul farmaceutic suedo-britanic AstraZeneca. Si aici, ramane ca acest produs sa parcurga un drum lung inainte de a fi operational. Cel mai probabil dupa data fatidica de 3 noiemebrie, adica data alegerilor prezidentiale. Oamenii de stiinta sunt insa sceptici si cu privire la anuntul Moscovei cu privire la un vaccin. Abordarea europeana este unitara, mai sceptica si respecta mai usor procedurile. O cursa pentru a gasi un vaccin poate sa fie mai satisfacatoare pentru unele tari din punct de vedere politic. Dar avantajele vor fi cu siguranta de scurta durata si in detrimentul sanatatii.
Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.