CRM Design şi pasiunea născută din altă pasiune

Întotdeauna am fost de părere că o fotografie poate spune mai mult decât o mie de cuvinte şi că o simplă fotografie poate să aducă multe poveşti, care mai de care mai frumoase. Întotdeauna am avut  admiraţie pentru cei care au reuşit să ‘’vada’’ cu atâta uşurinţă un cadru minunat şi au reuşit cu un simplu click să ducă fotografia la nivel de artă. Mi-e greu să spun dacă fotografia are o reţetă de urmat dar cu siguranţă deasupra tuturor cursurilor şi cărţilor cred că trebuia să stea pasiunea, dorinţa şi plăcerea de a face un lucru. Mai cred şi că e nevoie să ai un simţ dezvoltat şi să vezi lucruri pe care un om obişnuit le-ar ignora.

Personal, cred că este o pasiune tare frumoasă  şi spun asta pentru că uşor uşor m-am lăsat şi eu prinsă de ea şi nu-mi pare rău. Chiar şi noua aplicaţie de la Google numită Sightsmap  ne arată că în Europa sunt cei mai activi şi cei mai mulţi fotografi, acest lucru văzându-se din numărul de fotografii postate în Panoramio.

Cred că şi România se poate mândri cu fotografi de excepţie pe care îi admir şi pe care îi urmăresc pe toate grupurile de fotografie. Am văzut poze care au reuşit să mă fascineze şi să mă uimească de-a dreptul.

Astăzi vreau să vorbesc despre Rareş, un fotograf pe care am avut plăcerea să-l întâlnesc. Rareş este un tânăr fotograf din  Cluj a cărui  muncă o admir şi îi înţeleg pasiunea pentru tot ceea ce înseamnă fotografie.

Inspirată fiind de categoria  ‘’Interviu ‘’ pe care o avem aici pe Blog Event, m-am gândit să vă fac să-l descoperiţi pe Rareş prin intermediul unui interviu la care a  avut amabilitatea să accepte să participe.

Aşadar Rareş, de unde pasiunea pentru fotografie şi cum a început totul?

Cum a început totul… Eu sunt un mare pasionat de maşini. De mic copil le iubesc, şi văd mult mai multe în ele decât văd alţii. Din liceu am început să lucrez în photoshop, tot din pasiunea pentru maşini şi tuning. Am început să fac virtual tuning, modificări mici şi uşoare, pe care în timp le-am dezvoltat, începând să fac lucrări tot mai complexe, care îmi luau câteva zile până la finalizarea proiectului, şi tot din pasiune pentru maşini, am început şi fotografia. Am zis că, dacă tot îmi plac aşa mult, fac virtual tuning, să fac şi poze la maşini, având un grup de prieteni care au maşini modificate, numai bune de pozat.

Citeste si:  Tipuri de cariere

Am strâns ceva bănuţi, şi mi-am cumpărat o cameră foto compactă la mâna a două, care avea funclie de manual. Habar n-aveam atunci de fotografie, configuraţii la camera foto, etc. Cu el am “lucrat” aproximativ 6 luni, după care, cu ajutorul unui prieten (fotograf), m-a ajutat cu nişte sfaturi pentru achiziţionarea unei camere foto DSLR, pentru a putea avansa cu fotografia. Atunci a început investiţia serioasă în aparatură foto. Am ajuns acum să am aparatură de peste 10.000 ron.

Îţi mai aduci aminte de prima şedinţă foto pe care ai făcut-o ?

Da, sigur. Prima şedinţă foto a fost, bineînţeles, la o maşină. O Skoda Octavia. Este maşina unui prieten de-al meu, avea câteva modificări la exterior, simple dar de efect. Cele mai multe modificări le avea sub capotă. Pe vremea respectivă combinam virtual tuning-ul cu fotografia, pentru a scoate poze mai reuşite.

Ştiu că ai o pasiune şi pentru virtual tuning? Ne poţi  spune câteva despre ce înseamnă virtual tuning?

Virtual tuning – este modificarea grafică a unei maşini. Mai pe româneşte, dacă de exemplu vrei să-ţi cumperi nişte jante, şi nu ştii cum o să arate pe maşină, poţi să-ţi faci un “tuning” virutal, ca să vezi cum o să arate jantele respective pe maşina ta.

Se pot face orice modificări, de la schimbat jante, coborâtă gardă la sol a maşinii, folii etc, până la tot felul de body kit-uri, modificată maşina de la 4 uşi la 2 uşi etc. :) Orice se poate face. Câteva virtual tuning-uri găsiţi pe blogul meu www.crm-design.blogspot.com, la secţiunea virtual tuning.

Citeste si:  Castiga un voucher Adwords in valoare de 250 ron

Regreţi vreun moment invesţiile făcute în această pasiune, fotografia?

Nu regret şi nu cred că am să regret vreodată, am făcut investiţii destul de mari într-un timp foarte scurt. N-aş fi crezut niciodată că voi ajunge să am aparatură aşa scumpă şi încă investesc şi probabil voi învesti. Cu cât aparatura e mai scumpă, cu atât pozele sunt mai calitative, şi timpul pierdut în photoshop pentru prelucrare este mai scurt.

La început stăteam câteva ore pe o poză, să arate cât de cât bine, iar acum pot să zic că am poze care ies foarte bine direct din aparat, fără a le mai prelucra în photoshop. De multe ori strici pozele la prelucrare.

Ce  îţi place să fotografiezi , în afară de domnişoare drăguţe, de ele ne dăm seama ?

Subiectele preferate, în afară de domnişoarele drăguţe, sunt maşinile. :D Pentru poze automotive m-am apucat de fotografie, ar fi culmea să nu-mi mai placă, dar şi pozele portret sunt preferatele mele. :)

Ce sfat ai pentru cei care sunt la început de drum în ale fotografiei?

Pentru cei care sunt la început de fotografie, le propun să facă un mic curs de iniţiere, să înveţe câteva funcţii ale aparatului, care sunt destul de importante. Pozele cele mai reuşite ies pe funcţia de M (manual) a aparatului, nu pe P (program) sau AUTO.

Să fie foarte atenţi la încadrări, e destul de important să ai subiectul încadrat în poză cum trebuie, el nu trebuie să fie pe mijloc, sunt foarte puţine cazuri în care subiectul trebuie să fie pe mijloc, depinde şi de ideile fotografului.

Un alt sfat, să aibă grijă la orizont, poza nu trebuie să fie tăiată în două de orizont. Ori încadrezi mai sus, ori mai jos orizontul.

Şi tot la  încadrarea pozei, contează destul de mult să ai o poză dreaptă, e bine să ai tot timpul un unghi drept în poză, paralel cu latura pozei.

Citeste si:  Cateva idei pentru a recicla peletii din lemn

Şi pentru început, vă recomand să nu săriţi la aparate foto de mii de euro, păcat să dai atâţia bani pe un aparat foto şi să nu ştii să-l foloseşti, ca şi cum ţi-ai cumpăra o maşină scumpă şi nu ai avea carnet de conducere, păcat de banii investiţi.

Neapărat un dslr, dar unul entry level, cu un obiectiv de kit 18-55mm este suficient pentru început. Depinde mult ce fel de poze vrei să faci, genul de poze pe care te axezi. De exemplu dacă vrei să faci portrete, nu poţi să le faci cu un obiectiv wide, toate obiectivele sub 50mm distorsionează.

Pe Rareş îl găsiţi şi pe pagina de facebook CRM Design unde puteţi să-i admiraţi şi promovaţi munca.

Împreună cu Rareş vă invităm şi la un concurs . Aşadar, dacă sunteţi din Cluj  şi vreţi o şedinţă foto vă aşteptăm să participaţi la concursul nostru  urmând câţiva paşi simpli :

1.Să daţi  like la ambele pagini : CRM Design şi Blog Event;

2. Să postezi  apoi un comentariu cu : ‘’Particip’’ la acest articol.

3. Să fii din Cluj- Napoca sau să ai posibilitatea să ajungi în Cluj Napoca;

Câştigătorul va fi ales printr-o tragere la sorţi pe data de 13.02.2011 cu ajutorul site-ului random.org şi  veţi putea vedea un later edit la acest post unde vom posta filmuleţul cu extragerea şi numele câştigătorului.

Cel mai greu mi-a fost să aleg 12 poze pentru acest articol de aceea vă invit pe CRM Design să le vedeţi pe toate şi  unde să daţi LIKE.

Câştigătorul este : Robert Bakos
Extragerea :

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

27 thoughts on “CRM Design şi pasiunea născută din altă pasiune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *