Cu ce vă servim? Un cățel sau o pisică?

Poate de multe ori am fost în situația de a adopta un animăluț, dar nu am știut exact spre ce anume să ne orientăm: un cățel sau o pisică. În rândurile următoare, o să încerc să vă povestesc câte puțin despre fiecare în parte, astfel că voi veți alege animăluțul potrivit casei voastre.

În primul rând, trebuie să calculezi foarte bine, timpul pe care poți să i-l acorzi noului membru al familiei. Cățeii au mai mult nevoie de tine în preajma lor însă pisicile de multe ori preferă singurătatea (pentru a dormi de cele mai multe ori).

În al doilea rând, ia în calcul și spațiul pe care poți să i-l aloci animăluțului. Dacă locuiești într-un spațiu mic, nu te-aș sfătui să optezi pentru un câine de talie mare. Acesta are nevoie de spațiu de desfășurare, de joacă. Chiar dacă nu asta e intenția ta, dar îl vei chinui, obligându-l să locuiască într-un asemenea loc. Câinii de talie mare sunt potriviți într-o curte, unde pot să își exteriorizeze energia în voie. Așa că aici pisicile au u plus.

În al treilea rând, gândește-te la un buget pe care poți să i-l aloci blănosului. Aici, cred că atât cățeii cât și pisicuțele o să ”cheltuie”cam în aceeași măsură. Pe lângă hrană, aceștia au nevoie și de medicamente, accesorii, jucării. În cazul în care ai optat pentru  ceva de rasă cu o blăniță specială, trebuie să știi că aceasta va trebui întreținută. Iar asta se face cel mai bine la un cabinet veterinar.

Să nu uitați de deparazitarea lor, vaccinurile anuale și eventual sterilizarea (în cazul în care nu vă doriți puiuți).

Și nu în ultimul rând, gândiți-vă de unde doriți să provină animalul. Doriți să adoptați unul de la un adăpost sau doriți să vă cumărați animalul de la o canisă? În cazul în care optați pentru ultima variantă, costurile se vor ridica la câteva sute de euro pentru pisici și poate ajunge și la 1000 de euro lejer în cazul cățeilor.

Oricare o să fie alegerea până la urmă, fiți siguri că ați cântărit bine toate variantele, că sunteți conștienți de responsabilitatea pe care vi-o asumați și că vă doriți cu adevărat un animal. Un sfat: nu faceți niciodată cadou cuiva un animal, doar în cazul în care știți sigur că își dorește unul. Astfe, riscați să rămâneți tot voi cu el și poate nu e tocmai monentul potrivit.

Noi vă urăm multă baftă și multă liniște în compania noului suflețel din viața voastră!

 

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

7 thoughts on “Cu ce vă servim? Un cățel sau o pisică?

  1. Hehe !! Imi place !! Ai punctat foarte bine lucrurile pe care trebuie sa le luam in considerare atunci cand ne dorim un animal de companie .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *