Cum alegem bicicleta pentru copil?

Spre varsta de 4-5 ani vine alegerea primei biciclete pentru copil – dar, datorita existentei unei oferte variate pe piata, aceasta decizie nu este una deloc usoara. Care sunt criteriile pe care trebuie sa le luam in considerare pentru a alege cea mai potrivita bicicleta pentru copil? Iti spunem noi chiar acum.

Marimea bicicletei. Marimea bicicletei este esentiala deoarece bicicleta trebuie adaptata inaltimii copilului. Pentru a alege o marime potrivita trebuie sa cunosti inaltimea copilului si lungimea interioara a picioarelor. Masuri indispensabile pentru a te asigura de faptul ca bicicleta va fi adaptata copilului. O bicicleta prea mica il va descuraja pe copil care va merge alaturi de tine avand impresia ca nu avanseaza. In schimb, o bicicleta prea mare il va destabiliza pe copil si nu se va simti in siguranta pe ea.

Exista pe piata biciclete intre 12-24 inchi, chiar si de 26 de inchi, adaptate copiilor in functie de varsta.

Siguranta si ergonomia. Inainte de a ne interesa de estetica unei biciclete este indispensabil sa verificam daca bicicleta pe care urmeaza sa o alegem pentru copilul nostru corespunde tuturor normelor de securitate necesare. Norma europeana dedicata bicicletelor pentru copii este EN 14765. Bicicletele pentru copii trebuie sa fie echipate cu un sistem de franare serios.

Ergonomia este si ea importanta in cazul unei biciclete. Producatorii specializati in crearea bicicletelor pentru copii tin cont de morfologia copiilor, extrem de diferita de cea a adultilor. Drept urmare, principala lor grija in momentul construirii unei biciclete este ergonomia. Spre exemplu, centrul de gravitate al unei biciclete pentru copii nu este acelasi cu cel al unei biciclete pentru adulti. Astfel, bicicletele pentru copii tin cont de aceste detalii importante si producatorii vin cu modele perfect adaptate copiilor. Specialistii se folosesc in crearea bicicletelor pentru copii de studii asupra dezvoltarii psiho-motorii a copiilor pentru a adapta unele elemente ale bicicletei. De aceea, este important sa alegem pentru copiii nostri o bicicleta de calitate, pentru a nu-i pune in pericol.

Citeste si:  4 sfaturi de urmat inainte de a inchiria o casa sau apartament

O bicicleta care se degradeaza la o viteza mai mare nu il va incita pe copil sa aiba grija de ea, nu il va motiva sa o utilizeze. In plus, la inceput, bicicleta va fi supusa la grele incercari – cazaturi, lovituri. Verifica din ce material este facut cadrul – otel, aluminiu – si calitatea elementelor sale componente. Nu ezita sa o manipulezi pentru a te asigura de faptul ca totul functioneaza asa cum trebuie.

Iata principalele criterii de care trebuie sa tii cont in achizitionarea unei biciclete pentru copil :

  • inaltimea si greutatea copilului ;
  • varsta si stadiul de dezvoltare psiho-motorie al copilului ;
  • experienta copilului, ii este teama sau nu sa se urce pe bicicleta, este pregatit sau nu ;
  • caracterul copilului – descurcaret sau mai prudent, un copil descurcaret nu va avea probleme cu o bicicleta mai mare in timp ce unul prudent are nevoie de o bicicleta pe marimea sa.
  • traseul efectuat – bicicleta va fi folosita pe trasee scurte, in compania unui adult sau pentrua pleca cu familia in drumetie ?

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *