Samsung a anunţat oficial: Galaxy S III

După ce Samsung a trecut pe locul 1 ca cele mai multe smartphone-uri vândute, seara trecută au anunţat şi au prezentat oficial cel mai nou terminal Android, Samsung Galaxy S III i9300.

Pentru început, SGSIII impresionează printr-un display SUPER AMOLED de 4,8″, cu rezoluţia 720 x 1280, având astfel o densitate a pixelilor de 306 ppi, un procesor Cortex-A9 quad-core tactat la 1.4 ghz (o putere de procesare imensă), o cameră de 8MP fără mari modificări fată de cea de pe SGS2, toate acestea puse într-o carcasă nu mai groasă de 8.6 mm. Ca sistem de operare, telefonul rulează pe Android 4.0 Ice Cream Sandwich, cu o multitudine de îmbunătăţiri pentru interacţiunea cu utilizatorul precum S Voice (comenzi vocale, precum Siri), Eye-Tracking (telefonul se aprinde atunci când te uiţi la el şi respectiv trece în stand-by când “nu este băgat în seamă”) şi multe alte îmbunătăţiri ingenioase aduse de cei de la Samsung.

Faţă de predecesor, design-ul lui Galaxy SIII lasă mult de dorit, acesta fiind unul curbat pentru a reduce dimensiunile telefonului în comparaţie cu ecranul care l-ar fi făcut imens dacă era ca SGSII la margini. Are 133 de grame, este cu 0.1mm mai gros decât SII însă de data asta nu mai avem acea ‘cocoaşă’ de jos deci este mult mai uniform. Vine în două culori, Pebble Blue şi Marble White (care mi se pare mult mai potrivit design-ul decât acel albastru închis). Varianta pe alb are un capac de baterie glossy faţă de modelul pe negru care are o finisare gen aluminiu, fiecare cu avantajele ei (cel alb arată mai bine dar şi zgârieturile vor fi destul de ‘atrase’, iar cel negru nu arată prea bine în opinia mea însă acea textură împiedică zgârieturile mai bine). Alesul culorii este după preferinţele fiecăruia.

 

 

 

 

 

Ecranul este un superb SUPER AMOLED 720p de 4,8″ care foloseşte tehnologia PenTile Matrix în locul celei RGB, acoperit de Gorilla Glass 2, o sticlă şi mai rezistentă şi care oferă mai puţină reflexie în bataia directă a luminii decât prima versiune a geamului, folosit în SGSII. Sub capacul din spate găsim o baterie imensă de 2,100mAh, slot microSD şi slot microSIM (da, nu se mai folosesc SIM-urile normale). Telefonul vine în 3 variante de stocare, de 16, 32 şi 64 gb. Telefonul foloseşte ICS 4.0 împreună cu cea mai nouă interfaţă TouchWiz, însă nu avem butoanele specifice ICS (back, home, options) pe ecran ci Samsung s-a bazat încă o dată pe un buton fizic (home) şi două senzitive (back, menu), la fel ca şi celelalte telefone din seria S.

 

 

 

 

 

 

 

Pe partea de software Samsung a adus diverse îmbunătăţiri şi update-uri, cele mai importante fiind eye tracking şi voice commands. Software-ul prin care telefonul se aprinde când te uiţi la el şi se închide când nu te mai uiţi este numit Smart Stay şi este o premieră pentru smartphone-uri. S Voice este soft-ul destinat bătăliei cu Siri. Poate fi activat pronunţând “Hi, Galaxy!”, iar apoi poţi cere telefonului să execute diverse procese precum arătarea vremii, fotografierea, căutare pe internet şi multe altele. Pe lângă engleză, S Voice mai este disponibil şi în alte 5 limbi: germană, franceză, italiană, spaniolă şi coreeană. Pe lângă aceste două mari noutăţi, mai avem un software care detectează când ridici device-ul, iar dacă ai apeluri/mesaje/notificări pierdute emite un feedback, vibrând. Player-ul video are şi el o opţiune interesantă, acesta putând fi micşorat pentru a continua vizionarea chiar dacă efectuaţi alte treburi, precum web-surfing. Camera nu a primit îmbunătăţiri majore la partea hardware, este tot cea de 8 MP din SGSII, cu înregistrare 1080p, însă avem câteva chestii interesante pe partea software. În timpul înregistrării 1080p, SGSIII poate capta şi imagini precum seria HTC One. Camera are un mod “burst”, prin care se pot face 3,3 poze pe secundă, face zoom, dar şi face tracking. Ceva nou adus telefonului este un led pentru notificări, plasat în partea de sus, stânga (vezi poză).

Pe lângă aplicaţiile oferite de Samsung, SGSIII va fi primul terminal cu care veţi beneficia de o aplicaţie third-party care vă pune la dispoziţie 50 GB de stocare a datelor. Numele aplicaţiei este Flipboard, este cunoscută pentru succesul de pe iOS, însă odată cu Galaxy SIII va fi disponibilă pe acest terminal, iar în timp şi pe alte dispozitive Android.

Pe partea de performanţe se pare că noul terminal este pe locul 1, întrecând toţi rivalii. Aveţi mai jos benchmark-urile în care se vede la ce distanţă este de celelalte terminale, iar apoi comparări cu cele mai puternice telefoane la ora actuală.

Pe partea de accesorii Samsung Galaxy SIII este foarte dotat, principalele accesorii fiind:

 • S-Pebble MP3 Player
  Este un MP3 Player foarte micuţ, care arată ca o piatră rotună (pebble) şi va fi distribuit în cele două culori cu care vine telefonul şi intenţionează să înlocuiască telefonul când este nevoie de un music player mai mic şi mai portabil. Are o memorie de 4 GB, 17 ore de music-playback şi un port micro USB pentru conectarea cu PC-ul.

 

 • AllCast wireless dongle
  Reprezintă un dispozitiv care se conectează prin HDMI direct la
  TV-ul dumneavoastră şi are rolul de receiver pentru prezentările de pe telefonul dumneavoastră, acestea fiind transmise TV-ului în HD

 

 

 

 • Flipcase
  Este o carcasă care acoperă şi ecranul şi se deschide ca o carte, protejând astfel ambele feţe ale telefonului. Are acelaşi desing şi aceleaşi materiale ca şi carcasele deja lansate pentru Galaxy Note şi Galaxy Tab 7.7.

 

 

Printre alte accesorii se numără şi stand pentru încărcarea bateriei, baterie de rezervă, dock-ing sistem pentru maşină, adaptor HDMI. Ce am uitat să precizez este că SGS3 va fi primul telefon care va avea tehnologia de încărcare wireless incorporată., un mare plus.

Pe partea de video avem următoarele:

Telefonul se va lansa pe 30 mai în Marea Britanie, nu avem încă un preţ la liber, însă Vodafone îl va da gratis pentru un abonament de £38.50 pe lună (aproximativ 200 RON) în care sunt incluse 600 de minute şi 3000 de SMS-uri).

Acesta este Samsung Galaxy S III, unul dintre cele mai aşteptate telefoane anul acesta, un telefon top-end ca performanţe şi presimt că va sta mult timp pe locul 1, cum s-a întâmplat şi cu SII, după multe alte lansări ale competiţiei.

Sursa principală + poze, benchmarks şi video: gsmarena.com

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

3 thoughts on “Samsung a anunţat oficial: Galaxy S III

 1. Arata foarte tare, desi cred ca mi-ar lua ceva pana m-as obisnui cu dimensiunea…

 2. "SGSIII va fi primul terminal cu care veţi beneficia de o aplicaţie third-party care vă pune la dispoziţie 50 GB de stocare a datelor. Numele aplicaţiei este Flipboard,"

  Numele aplicatiei e DROPBOX

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *