Dansul: putina psihologie

Lucy Maddox a scris un articol pentru Huffington Post pe subiectul de ce ne place sa dansam la festivaluri. Autoarea se refera la realitatea din Anglia. Ce anume ii face pe britanici sa le placa sa danseze la festivaluri poate tine de mai multe motive: simtul ca faci parte dintr-o comunitate, noroiul (este o gluma a unui profesor intervievat, care vorbeste despre faptul ca englezilor le place sa se afle in mijlocul naturii), dorinta de a putea experimenta si sa te simti in siguranta in acelasi timp.

E o ocazie de a te simti in largul tau un astfel de festival.

De ce face dansul atat de mult bine? Se vorbeste acum in psihologie despre o terapie prin care se foloseste dansul. Aceasta terapie ar fi utila pentru o mai buna intelegere a emotiilor. Se spune ca empatia ar media cognitia in dansurile improvizate. Prin intelegerea sentimentelor si intentiilor celorlalti, cei care danseaza terapeutic vor lua decizii afective motorii.

Alti psihologi s-au concentrat pe un alt aspect al dansului: acela de a-ti gasi perechea. Femeile ar dansa pentru a-i incuraja pe barbati sa faca la fel si pentru a observa astfel din cum se misca ei daca sunt sanatosi.

Dansul este bun pentru a stabili legaturi sociale, dar si ca exercitiu de fitness, mai spun psihologii. Ne poate face sa ne simtim bine dar si foarte stanjeniti in anumite situatii daca nu ne simtim in largul nostru sau nu stim pasii.

Citeste si:  Previne paradontoza si emana bucurie cu un zambet stralucitor si sanatos

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *