De ce ne este atat de frica de privirea celorlalti?

Privirea celor din jur are un impact negativ in ceea ce priveste maniera in care ne percepem. Este cea care influenteaza foarte tare judecata noastra si chiar ne poate face sa avem o parere foarte proasta despre noi daca ii acordam prea multa importanta.

Dar este in acelasi timp, un lucru destul de greu de asumat si chiar infricosator. Chiar daca societatea ne incurajeaza mereu sa nu ne ingrijoram, sa uitam de acest lucru, privirea celor din jur este greu de ignorat, greu de trecut peste. Dar de ce ne este atat de frica si cum am putea trece peste aceasta frica?

Cum ne influenteaza viata de zi cu zi privirea celor in jur?

Teama de a fi judecat constant. Ai impresia ca toata lumea te priveste si te judeca? Te simti rusinat, chiar angoasat? Te simti supravegheat, judecat in permanenta?

Aceasta stare de rau poate sa duca cel mai adesea la un sentiment de nesiguranta care poate degenera in anumite cazuri in « fobie sociala », o patologie legata de teama sau de panica in fata celor din jur.

De la timiditate la fobie sunt insa cativa pasi mai mari. Un lucru ramane sigur- intr-o mai mica sau mai mare masura, cu totii ne temem de privirea celor din jur….

Teama de a nu dezamagi, teama de a nu fi judecat, teama ca cineva isi bate joc de tine… motivele pentru care iti este teama de privirea celor din jur pot sa fie multiple.

Aceste angoase pot sa ajunga sa fie agravate de un context familial dificil si pot conduce si la o lipsa de incredere in fortele proprii care poate sa apara inca din copilarie.

Atunci cand ne construim ca si adulti, ajugem sa trecem peste temerile din copilarie, dar pentru unii dintre noi, privirea celor din jur ramane un veritabil handicap.

Este dificil sa iti gasesti locul in societate.

Societatea noastra, bazata mai ales pe competitivitate sau performanta, poate sa aiba si ea un impact negativ asupra felului in care te percepi. Te temi ca nu esti mereu la inaltime.

Aceasta privire te apasa in viata de zi cu zi si nu te lasa sa te desfasori sau sa te dezvolti. In plus, nu ai ambitia de a-ti gasi locul in societate. Mai rau, iti distruge increderea si te face sa ai o imagine distorsionata in ceea ce te priveste.

Dar cum ar fi daca privirea celor din jur nu ar conta deloc?

Ai impresia ca cei din jurul tau te judeca si ca au cea mai rea parere despre tine? In realitate, acestia au si ei destule probleme care ii preocupa si deci nu emit nici judecati negative, nici pozitive. Ia-te drept exemplu. Tu stai sa ii judeci pe cei din jur? Nu. Ei de ce ar face la fel?

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *