Documentarul despre Michael Jackson i-a adus o plangere canalului HBO, difuzorul filmului

Mostenitorii lui Michael Jackson au depus joi o plangere impotriva canalului HBO care urmeaza sa difuzeze un documentar controversat in care cantaretul disparut dintre noi este acuzat de faptul ca a abuzat sexual doi baieti pe proprietatea sa din Neverland.

Plangerea care contine 53 de pagini, depusa la un tribunal din Los Angeles, acuza canalul HBO pentru faptul ca violeaza un acord de non-denigrare pe care l-ar fi semnat in anul 1992, pe vremea cand starul pop traia si cere pagube morale depana la 100 de milioane de dolari.

HBO este determinat sa difuzeze documentarul. In timp ce trailer-ul filmului tocmai ce a fost difuzat, canalul de televiziune a dat asigurari ca va difuza, asa cum a prevazut, documentarul sau, Leaving Neverland, prezent recent in cadrul Festivalului de Film Sundance. In plangere se afirma faptul ca Michael Jackson este nevinovat. In 2005 artistul pop a fost judecat dar a fost declarat nevinovat de juriu. 10 ani de la moartea sa numerosi sunt cei care vor sa scoata profit de pe urma sa, de pe urma succesului sau mondial si cauta sa ii exploateze excentricitatile. Aceste lucruri sunt afirmate in plangerea depusa de catre doi executori testamentari ai cantaretului, liderii fundatiei care administreaza interesele mostenitorilor sai.

In film, doua persoane marturisesc.  Documentarul HBO include declaratiile a doua persoane de 30 de ani, Wade Robson si James Safechuck care afirma ca au fost abuzati sexual de Michael Jackson pe vremea cand aveau sapte respectiv 10 ani.

Cele doua episoade ale “Leaving Neverland”, inspirat din numele fermei fantasmagorice situate in California si apartinand artistului, vor fi difuzate pe data de 3 si 4 martie. In ciuda tentativelor disperate de a impiedica acest film, nu ne vom schimba planurile. Acestea sunt declaratiile date de HBO, intr-un comunicat transmis recent.

Plangerea este fondata pe un acord de non-denigrare pe care HBO l-a semnat in 1992 pentru retransmiterea unui concert de-al lui Michael Jackson la Bucuresti si care ii interzicea canalului de teleiziune sa distruga in vreun fel reputatia artistului.

Michael Jackson a murit pe data de 25 iunie 2009 in urma unei supradoze de medicamente. Canteretul, care afirmase intr-un documentar ca adora sa doarma  – cu toata inocenta posibila – cu baietii sai a fost acuzat in mai multe randuri de acte de pedofilie.

In 1993, un baiat in varsta de 13 ani a depus plangere impotriva sa pentru faptul ca l-ar fi atins in locuri intime. Acest conflict s-a rezolvat la acea vreme pe cale amiabila, artistul oferindu-i acestuia suma fabuloasa de 15 milioane de dolari. In 2005 Michael Jackson a fost dat in judecata in Santa Barbara, acuzat fiind de abuzuri comise asupra unui alt minor insa de aceasta data a fost achitat de orice acuzatie.

Documentarul Leaving Neverland revine asupra partea controversata a vietii lui Michael Jackson ceea ce nu este tocmai placut pentru mostenitorii sai. Ramane de vazut daca va fi in cele din urma difuzat sau nu.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *