Egoismul este un lucru chiar atat de rau?

Deja cand vedem acest cuvant, ne gandim doar la lucruri negative. Si cel mai adesea, percepem acest lucru drept ceva negativ, o caracteristica umana care este un defect. Dar oare este cu adevarat unul?

Egoismul este un temperament care consta, cel mai adesea in definitia populara, in a privilegia propria persoana si propriul interes in detrimentul celor din jur sau al unei alte persoane. Si totusi, este extrem de important sa te gandesti la propria persoana pentru a te gandi mai bine si mai mult la cei din jur.

In era noastra, se insista tot mai mult asupra urmatorului lucru- este foarte important sa ai mare grija de tine. In paralel cu dezvoltarea sau explozia retelelor sociale si la viteza cu care se desfasoara lucrurile langa noi, dar si la rapiditatea cu care ne este expusa viata celor din jur este atat de usor sa facem comparatii, sa vedem ca iarba este mai verde la vecini, etc.

Sa iti uzi propriul gazon nu este un lucru deloc rau. Este chiar foarte important pentru vecini, pentru cei din jur. Contribuim la un peisaj mai frumos daca producem lucruri frumoase. Avem o mai buna privire de ansamblu daca toata lumea are grija de lucrurile sale, nu-i asa? Pe scurt, atunci cand vrem sa ne mearga bine este necesar sa interactionam asa cum trebuie cu cei din jur  iar daca vrem sa ne simtim mai bine alaturi de ceilalti, acest lucru trebuie mai intai sa inceapa de la noi.

Deci ar trebui sa distrugem ideile preconcepute cum ar fi ca egoismul este un lucru rau. Egoismul chiar poate sa fie un lucru extrem de benefic. In acest fel, nu ne vom mai simti rau atunci cand spunem Da, cand de fapt vocea noastra interioara tipa din toti rarunchii Nu. Sau cand vrem sa spunem Nu cand vocea interioara ne face sa simtim atunci cand o situatie nu este deloc potrivita. Vom reusi de fapt sa ne simtim bine atunci cand refuzam prietenii sau ne va ajuta sa nu mai cautam o mie de scuze atunci cand nu vrem sa iesim cu prietenii. Pentru ca lucurile de care avem cu adevarat nevoie sunt sa stam la un film sau sa citim o carte foarte buna.

Sa ne indepartam de retelele sociale, fara sa raspundem la mesaje imediat daca simtim acest lucru, ne va face bine. Oamenii sunt chiar capabili sa inteleaga asta. Daca nu inteleg, ei vor trebui sa isi puna intrebari cu privire la felul in care isi pot gestiona rabdarea dat si empatia.

Sa ai grija de propria ta bula este un comportament care trebuie sa fie aplaudat. Pentru ca, atunci cand nu avem destula grija de noi, devenim mai iritabili, mai putin rabdatori, ne apropiem mai putin si mai explozivi sau mai colerici.

Iar acest lucru poate sa aiba repercusiuni. Cel mai bine ar fi deci sa ne indepartam putin atunci cand avem nevoie de mai mult timp pentru a ne reveni.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *